„Pametne klupe“ idu u Australiju, a uskoro i u Katar, SAD i Švicarsku

Slika /slike 1/EU regionalni razvoj, fondovi/shutterstock_214024960_cr.jpg

Potpisan je ugovor o distribuciji Steora pametnih klupa između tvrtke Include i australske tvrtke Mtk Renewable Energy Investment, a prve probne klupe uskoro se šalju u Katar, SAD i Švicarsku.

Mladi Solinjanin Ivan Mrvoš postigao je još jedan uspjeh te je svoju solarnu klupu uspio prodati i u Australiju. Mrvoševe "pametne klupe" putem solarne energije mogu puniti mobitele, imaju bežični internet, a služe i kao rasvjeta.

"Danas i službeno mogu objaviti da je prije dva tjedna potpisan ugovor o distribuciji Steora pametnih klupa između tvrtke Include i australske tvrtke Mtk Renewable Energy Investment. Radi se o ukupno 2700 pametnih klupa u vremenskom razdoblju od pet godina, a vrijednost ugovora je približno 40 milijuna kuna", napisao je Mrvoš, osnivač tvrtke Include, na Facebooku.

Dodao je kako je to "rezultat danonoćnog rada i odricanja 20 mladih ljudi koji su dali 100% sebe za ovu tvrtku, koji su nekim danima radili i po 24 sata u komadu za 0 kn bonusa i koji su ostali tu bez obzira na to što su im drugi govorili da ovo nikada neće postat veliki projekt".

Zahvalio se i hrvatskom generalnom konzulu u Australiji Dubravku Belaviću jer je "u manje od tjedan dana pronašao partnera" kakvog su trebali.

"Po svemu sudeći, ovo neće biti jedini takav ugovor ove godine, već sljedeći tjedan šaljemo prve probne klupe u Katar, SAD i Švicarsku", zaključio je svoj status Mrvoš.

Pametna klupa Steora svu energiju crpi iz solarnih panela ugrađenih ispod površine za sjedenje, ima ugrađen sustav hlađenja koji osigurava da temperatura klupe ostane ugodna za sjedenje u svim vremenskim uvjetima, ima ugrađeno ambijentalno svjetlo koje se prilagođava dobu dana, godine i vremenskim uvjetima, puni pametne telefone preko USB priključaka, superbrzi 4G internet je stalno dostupan u krugu od 4 metra od klupe.

(Večernji list)

Pisane vijesti