Ove hrvatske strojeve za čišćenje koriste NASA, CERN, Oxford...

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_109910375_cr.jpg

Tvrtka Hladni Val počela je s radom 2009. U 2019. godini prihodi od prodaje proizvoda i usluga iznosili su 6,4 milijuna kuna, a od toga je izvezeno robe u vrijednosti 5,3 milijuna kuna ili 82 posto ukupnih prihoda. Do sada izvezli su ICEsonic strojeve u 54 zemlje.

Kada hrvatski proizvod naručuju NASA, Sveučilište Oxford ili CERN, onda to svakako zaslužuje medijsku pozornost. U Liderovoj akciji Brojimo šlepere s robom za izvoz otkrivamo da su hrvatski izvoznici ne samo konkurentni već i da imamo europske top-igrače u nišnoj proizvodnji. Tvrtka Hladni Val jedna je od njih.

- Ne radi se tu o nekim avionima ili šleperima, ali između ostalih, plasirali smo naše uređaje u NASA-in JPL Langley, Oxford University, CERN - kaže nam osnivač i direktor tvrtke Matko Grgurević. Ističe kako su u 2019. godini prihodi od prodaje proizvoda i usluga iznosili su 6,4 milijuna kuna, a od toga je izvezeno robe u vrijednosti 5,3 milijuna kuna ili 82 posto ukupnih prihoda.

Tvrtka Hladni Val počela je s radom 2009. Proizvodni pogon s 28 zaposlenih nalazi se u Industrijskom parku u Novoj Gradiški. Osnivač tvrtke je Matko Grgurević, dipl.ing. s višegodišnjim iskustvom u metaloprerađivačkoj industriji. Proizvodni kapaciteti tvrtke sastoje se od modernih strojeva za obradu metala koji zadovoljavaju zahtjeve tržišta.

Hladni Val proizvodi i izvozi ICEsonic strojeve za ekološki prihvatljivo industrijsko čišćenje pomoću suhog leda s primjenom u održavanju proizvodnih postrojenja i pogona, kao i za razne površinske obrade. ICEsonic-ov unikatni dizajn strojeva vrlo brzo prihvatile su industrije za čišćenje, održavanje i renoviranje. Danas su ICEsonic strojevi za čišćenje suhim ledom poznati u cijelom svijetu.

- Do sada izvezli smo ICEsonic strojeve u 54 zemlje - napominje Grgurević. ICEsonic tvrtka ima 20 godina iskustva u proizvodnji uređaja za čišćenje suhim ledom. ICEsonic nudi široku paletu proizvoda, za lake, teške i zahtjevne poslove, kao i dodatnu opremu, kako bi svojim korisnicima osigurali pravo rješenje za čišćenje.

(Lider)

 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz