Otvorena prva kompostana kompanije Tehnix u Crnoj Gori

Slika /slike 1/Ekologija/shutterstock_263373776_cr.jpg

Kompanija Tehnix projektirala je i proizvela te isporučila kompletnu opremu za bioreaktorsku kompostanu u Kotoru (Crna Gora), u kojoj će se prerađivati sav zeleni otpad i organski otpad prikupljen u tri bokeljske općine i gradu Budvi.

Kompanija Tehnix projektirala je i proizvela te isporučila kompletnu opremu za bioreaktorsku kompostanu u Kotoru, Republika Crna Gora, u kojoj će se prerađivati sav zeleni otpad i organski otpad prikupljen u tri bokeljske općine i gradu Budvi.

Ugovor o isporuci kompletne opreme za proizvodnju eko komposta potpisan je 28.09.2015. između poduzeća Tehnix i JKP Kotor kao ovlaštenog predstavnika fondova EU te Ministarstva zaštite okoliša Republike Crne Gore.

Raspisan je bio međunarodni natječaj za proizvodnju, isporuku te puštanje u probni rad i obuku rukovaoca opremom te obuku o proizvodnji eko komposta. Sva oprema bila je isporučena u skladu sa ugovorom.

Na otvaranju su bili prisutni predstavnici kompanije Tehnix iz Republike Hrvatske te mnogobrojni uzvanici uz veliki publicitet javnih medija iz Republike Crne gore. Bili su prisutni najviši dužnosnici zaduženi za zaštitu okoliša. Ukratko ćemo izložiti pozitivne komentare sa otvaranja prve kompostane u Crnoj Gori proizvedene u Tehnix-u.

Projekt vrijedan skoro 450.000 eura sa 71 posto novca financirala je Delegacija EU u Crnoj Gori, 18 posto Vlada Crne Gore, a ostatak komunalna poduzeća četiri primorska grada.
Ovaj primjer potvrđuje tehnološku i poslovnu spremnost kompanije Tehnix da na međunarodnim natječajima dobiva projekte visoke tehnološke složenosti koji bitno doprinose održivom razvoju kojim se postižu ciljevi cirkularne ekonomije.

Razvijena MBO-Te tehnologija održivog gospodarenja otpadom u kompaniji Tehnix omogućuje održivi razvoj i postiže cijene kružne ekonomije koje se financiraju iz EU. Primjer iz Crne Gore potvrđuje tehnološku spremnost poduzeća Tehnix.

(Poslovni dnevnik)
 

Vijesti iz medija | Uspjesi izvoznika | Strana tržišta i prilike