Orbico sklopio najveći posao u svojoj povijesti

Slika /slike/Foto s Google Drive gospodarstvo/shutterstock_130099715.jpg

Orbico grupa sklopila je najveći posao u svojoj povijesti. Sa Zywiec Grupom koja je najveći poljski proizvođač piva, te dio Heinekena, a ujedno je i distributer žestokih pića i vina, sklopljen je uvjetni sporazum o Orbicovoj kupnji dionica u poljskoj kompaniji Distribev.

 
Orbico grupa u vlasništvu Branka Roglića sklopila je najveći posao u svojoj povijesti, i to u Poljskoj. Sa Zywiec Grupom koja je najveći poljski proizvođač piva, te dio Heinekena, a ujedno je i distributer žestokih pića i vina, nakon razgovora vođenih više od godinu dana, u Varšavi je 23. srpnja sklopljen uvjetni sporazum o Orbicovoj kupnji dionica u poljskoj kompaniji Distribev.
 
Ona se bavi prodajom i distribucijom, kako u dijelu tradicionalne trgovine, tako i na HoReCa (hoteli, restorani, kafići) tržištu, pa time Orbico ulazi i u sve hotele, kafiće i restorane u Poljskoj. Vrijednost transakcije iznosi oko 40 milijuna eura, no Roglićevoj grupaciji koja je najveći europski distributer roba široke potrošnje s operacijama u 17 zemalja EU, značajno će porasti prihodi.
 
Riječ je o porastu od oko 400 milijuna eura na godišnjoj razini, odnosno za oko 36% većim prihodima u odnosu na planirane, pa će oni ukupno iznositi 1,6 milijardi eura, a u ovoj godini utjecat će na tri posljedna mjeseca što ukupno donosi 1,35 milijardi eura. Stoga se ova akvizicija i ocjenjuje kao najveći poslovni iskorak u povijesti Orbica, te je dvostruko veća u odnosu na posljednju, također u Poljskoj, kojom je u srpnju 2014. Orbico preuzeo kompaniju Navo.
 
(Poslovni dnevnik)


Vijesti iz medija | Strana tržišta | Strana tržišta i prilike