Održan rusko-hrvatski gospodarski forum

Slika /slike 1/Gospodarstvo/rh-rusija1.jpg

Više od 300 predstavnika ruskih i oko 90 hrvatskih tvrtki sudjelovalo je na rusko-hrvatskom gospodarskom forumu u Moskvi. Hrvatski izvoz u Rusiju je porastao u prvih sedam mjeseci ove godine u odnosu na isto razdoblje lani.

Više od 300 predstavnika ruskih i oko 90 hrvatskih tvrtki sudjelovalo je na rusko-hrvatskom gospodarskom forumu u Moskvi u organizaciji HGK, u sklopu službenoga posjeta predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Rusiji, gdje je potpisan i sporazum o suradnji između HGK i Moskovske trgovačko-industrijske komore.
 
Nazočne na forumu uvodno su pozdravili predsjednik Trgovinsko-industrijske komore Ruske Federacije (TIK) Sergej Nikolajević Katirin i predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Luka Burilović, te veleposlanik RH u Rusiji Tonči Stanišić i veleposlanik Rusije u RH Anvar Azimov.
 
"Ovaj posjet otvara novu stranicu u odnosima naših dviju zemalja", rekao je predsjednik HGK Luka Burilović prilikom potpisivanja sporazuma navodeći riječi predsjednika ruske vlade Dimitrija Medvedeva s ranije održanoga sastanka.
 
Istaknuo je da je rast hrvatskoga izvoza u Rusiju od 10 posto u prvih sedam mjeseci ove godine u odnosu na isto razdoblje lani dobar pokazatelj stabilizacije poslovanja nakon sankcija čijem će unaprjeđenju, kako kaže,  pridonijeti i potpisani sporazum.
 
Burilović je podsjetio da je HGK, prepoznavši važnost tržišta Rusije, otvorila 2010. godine predstavništvo u Moskvi te da je ono odigralo važnu ulogu u sklapanju poslova između brojnih hrvatskih i ruskih tvrtki.
 
Predsjednik Trgovinsko-industrijske komore Ruske Federacije Sergej Katirin uvjeren je da će se gospodarska suradnja vratiti na razinu prije krize već do kraja ove godine, ali da će se i povećati.
 
(Hina)
 

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz