Od male radionice postali tvrtka s 35 milijuna eura prihoda

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/shutterstock_234239257_cr.jpg

Feroimpex je lani imao 35 milijuna eura prihoda. Izvozi uglavnom na europsko tržište, u Austriju, Njemačku, Slovačku, Mađarsku, Češku i Francusku. Njezini kupci neke su od najpoznatijih međunarodnih korporacija, poput njemačkog Schaefflera. Za njihove potrebe tvrtka godišnje proizvede čak 15 milijuna autodijelova.

Obiteljska tvrtka Feroimpex automobilska tehnika u više od 40 godina poslovanja uspjela je prerasti iz male bravarske radionice u uspješno moderno poduzeće. U velikim halama u Jankomiru njezinih 450 radnika danas proizvodi ležajeve i opremu za europsku autoindustriju.

Tvrtka obitelji Legac prisutna je na tržištima Njemačke, Francuske i Italije, a njezini kupci neke su od najpoznatijih međunarodnih korporacija, poput njemačkog Schaefflera. Za njihove potrebe tvrtka godišnje proizvede čak 15 milijuna autodijelova.

Habiba Legac, suosnivačica Feroimpexa, ispričala je da iza toga stoje godine i godine mukotrpnog rada, a kruna uspjeha stigla je 2015., kada je primila nagradu EY Poduzetnik godine za međunarodno postignuće.

Feroimpex je lani imao 35 milijuna eura prihoda. Izvozi uglavnom na europsko tržište, u Austriju, Njemačku, Slovačku, Mađarsku, Češku i Francusku.

Govoreći o daljnjim planovima, Legac je naglasila kako trenutno rade za korporaciju Schaeffler, koja im je veliki kupac. Šire se i s novim kvalitetnim kupcima, s kojima su već sklopili dugogodišnje ugovore. 

Uz to, njen suprug Zoran Legac trenutno surađuje s Fakultetom strojarstva i brodogradnje na programu koji bi im poboljšao produktivnost te razvio ekološku svijest djelatnika.

(Jutarnji list)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz