Objavljen natječaj za izradu idejnog rješenja hrvatskog paviljona na EXPO-u u Dubaiju

Slika /slike 1/Turizam/dubai-cro.jpg

Ministarstvo turizma je objavilo natječaj za odabir ponuditelja za izradu idejnog rješenja hrvatskog paviljona na Svjetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai. Hrvatski paviljon nalazit će se unutar tematskog parka "Mobilnost", a tema hrvatskog nastupa bit će "Mobilnost uma" (Mobility of the Mind).

Ministarstvo turizma u petak je na svojim mrežnim stranicama objavilo natječaj za odabir ponuditelja za izradu idejnog rješenja hrvatskog paviljona na Svjetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai.

Na toj se izložbi očekuje više od 25 milijuna posjetitelja iz više od 180 zemalja, a održat će se od 20. listopada 2020. do 10. travnja 2021. godine.

Hrvatski paviljon nalazit će se unutar tematskog parka "Mobilnost", a tema hrvatskog nastupa bit će "Mobilnost uma" (Mobility of the Mind).

Natječajem se pozivaju zainteresirani za ponudu najboljeg kreativnog i izvedbenog rješenja izgleda i sadržaja hrvatskog paviljona. Natječaj, koji će biti otvoren do 1. ožujka iduće godine, uz izradu idejnog rješenja uključuje i njegovu implementaciju, održavanje i deinstalaciju.

Ministar turizma Gari Cappelli, kojeg je Vlada imenovala nacionalnim povjerenikom za sudjelovanje Hrvatske na izložbi EXPO, izjavio je da će sudjelovanjem na izložbi u Dubaiju Hrvatska imati priliku predstaviti svoje gospodarske, kulturne, turističke i druge potencijale te tako pokazati cijelom svijetu da i relativno mala zemlja kroz inovativnost i kreativnost može doprinijeti obogaćivanju svjetske riznice znanja.

"Upravo je zato Nacionalni odbor RH za Svjetsku izložbu EXPO odabrao temu "Mobilnost uma" kroz koju će se Hrvatska moći predstaviti kao zemlja inovativnih projekata, ideja, izuma i kreativnih pojedinaca koji su zbog želje za izazovima i otvorenosti prema novome, ponekad uz malo resursa, postigli svjetsku prepoznatljivost. Vjerujem da ćemo pronaći ponuditelja koji će tu energiju hrvatskih umova najbolje pretočiti u idejno rješenje našeg paviljona", rekao je Cappelli.

EXPO 2020 Dubai održat će se s temom "Povezivanje umova, stvaranje budućnosti".

Hrvatska je do sada sudjelovala na tri Svjetske izložbe (Hannover 2000., Aichi 2005. i Shangai 2010.), te dvije Međunarodne izložbe (Lisabon 1998. i Zaragoza 2008.).

(Hina)

Natječaj za hrvatski paviljon na EXPO 2020 /hrvatski

​Natječaj za hrvatski paviljon na EXPO 2020 /engleski

Vijesti iz medija | Sajmovi | Hrvatski izvoz