Obilježavanje 15. obljetnice HTZ-a u Sloveniji

Slika /slike 1/Turizam/shutterstock_115428340_cr.jpg

Hrvatski ministar turizma Gari Capelli u ponedjeljak je u Ljubljani, gdje je prisustvovao obilježavanju 15. godišnice početka rada predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Sloveniji, kazao da su podaci o turističkim dolascima u Hrvatsku iz prvih mjeseci ove godine vrlo poticajni i svjedoče o tome da se Hrvatska kreće ka cilju "cjelogodišnjeg turizma".

Hrvatski ministar turizma Gari Capelli u ponedjeljak je u Ljubljani, gdje je prisustvovao obilježavanju 15. godišnjice početka rada predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Sloveniji, kazao da su podaci o turističkim dolascima u Hrvatsku iz prvih mjeseci ove godine vrlo poticajni i svjedoče o tome da se Hrvatska kreće ka cilju "cjelogodišnjeg turizma".
 
Ministar Capelli pohvalno se izrazio o suradnji sa Slovenijom na turističkom području. U prva tri mjeseca ove godine, kazao je ministar, bilježi se povećanje broja slovenskih turista u Hrvatsku za 17 posto u odnosu na lani.
 
Iz ostalih turističkih tržišta povećanje je između 10 i 15 posto, rekao je Capelli, naglašavajući da je cjelogodišnji turizam kao cilj postavio na početku svog mandata.
 
Capelli se u Ljubljani sastao i sa slovenskim ministrom za gospodarstvo Zdravkom Počivalšekom koji je u vladu došao iz turističke djelatnosti. Složili su se da dvije prijateljske države imaju komplementarne turističke kapacitete, što je važno u dogovorenoj zajedničkoj  promociji turističkih kapaciteta obiju zemalja na tržištima Azije.
 
Turistička, ali i opća gospodarska suradnja dviju susjednih i prijateljskih zemalja će se nastaviti, a i Europska unije podržava prekograničnu suradnju i zajedničke projekte, pa i one u turizmu, istaknuo je ministar  Capelli koji se zahvalio slovenskim gostima što ostaju vjerni Hrvatskoj kao turisti.
 
Počivalšek je čestitao predstavništvu HTZ-a na jubileju, te istaknuo da je predstavništvo HTZ-a u Ljubljani bilo prvo strano turističko predstavništvo u Sloveniji uopće.
 
Kad je u Ljubljani prije 15 godina otvoreno predstavništvo HTZ-a slovenski su turisti te godine ostvarili u Hrvatskoj 5 milijuna noćenja, a lani već 9,5 milijuna, istakla je direktorica HTZ-a u Ljubljani Metka Bradetić, zahvalivši na svemu što je učinio tijekom 14 godina vođenja tog predstavništva njegov prvi direktor Goran Blažić.
 
U Ljubljanskom hotelu Slon u ponedjeljak je u organizaciji HTZ-a predstavljena turistička ponuda Lošinja. U organizaciji lošinjske turističke tvrtke Jadranka hoteli do subote se održavaju Dani lošinjske kuhinje koji promoviraju gastronomsku ponudu te atraktivne turističke destinacije koja se afirmira i visokom kvalitetom hotelske ponude, te svojstvima prirodnog klimatskog lječilišta.
 
(Hina)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz