Novi ugovor tvrtke Đuro Đaković Specijalna vozila

Slika /slike 1/Gospodarstvo/ĐURO.jpg

Tvrtka iz Đuro Đaković grupe, Đuro Đaković Specijalna vozila, sklopila je ugovor s francuskima naručiteljem o isporuci teretnih vagona za prijevoz kolutova lima, čija je vrijednost 137 milijuna kuna. Isporuke vagona počinju krajem 2019. godine i nastavljaju se tijekom 2020.


Tvrtka iz Đuro Đaković grupe, Đuro Đaković Specijalna vozila, sklopila je ugovor s francuskim naručiteljem o isporuci teretnih vagona za prijevoz kolutova lima, čija je vrijednost 137 milijuna kuna, izvijestili su u ponedjeljak iz te slavonskobrodske kompanije.

Isporuke vagona, navodi se u priopćenju,  počinju krajem 2019. godine i nastavljaju se tijekom 2020. 

Vagoni tipa Shimmns su 4‐osovinski zatvoreni vagoni za prijevoz kolutova lima, primarno za automobilsku industriju. Kolutovi se postavljaju u kolijevke opremljene mehanizmom za učvršćenje, a od svih meteoroloških utjecaja te utjecaja okoline zaštićeni su pomičnim ceradnim sustavom. Takvim sustavom omogućen je utovar i istovar korištenjem dizalice s hvataljkama, magnetom ili C-kukom, ali i bočni pristup za utovar korištenjem viličara, kaže se u priopćenju.

Đuro Đaković Specijalna vozila u prethodnih je deset godina razvila, proizvela i isporučila veću količinu različitih tipova teretnih vagona za zapadnoeuropsko tržište, primarno se orijentirajući na konfiguracije usklađene sa specifičnim zahtjevima kupaca i krajnjih korisnika, uz uvažavanje najnovijih razvojnih trendova koji se uvode u europske željezničke sustave.

(Hina)

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz