Novi ugovor Đuro Đaković Specijalna vozila sa švicarskim naručiteljem

Slika /slike 1/Gospodarstvo/duro dakovic.jpg

Đuro Đaković Specijalna vozila sa švicarskim je naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona u vrijednosti od 11,7 milijuna eura. Ovaj novi projekt dokaz je da Đuro Đaković Specijalna vozila prati potrebe tržišta te je u mogućnosti razviti i proizvesti potrebne i optimalne tipove teretnih vagona za trenutne potrebe u željezničkom sektoru.

Đuro Đaković Specijalna vozila, tvrtka u sastavu Đuro Đaković Grupe, sa švicarskim je naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona u vrijednosti od 11,7 milijuna eura, izvijestili su u petak iz te slavonskobrodske kompanije putem Zagrebačke burze.

Isporuka vagona, kako se navodi, planirana je tijekom prva tri kvartala 2024. godine.

Vagon cisterna Zacns od 98 m3 dizajnirana je za prijevoz bijelog mineralnog ulja u skladu s kodom cisterne L4BH, s ispitnim tlakom od četiri bara. Vagon je projektiran i izgrađen u skladu s propisima i standardima.

"Ovaj novi projekt dokaz je da Đuro Đaković Specijalna vozila prati potrebe tržišta te je u mogućnosti razviti i proizvesti potrebne i optimalne tipove teretnih vagona za trenutne potrebe u željezničkom sektoru", navodi se u objavi.

(Hina)

 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz