Novi ugovor Đ.Đ. Specijalna vozila

Slika /slike 1/Gospodarstvo/duro dakovic.jpg

Đuro Đaković Specijalna vozila, društvo u sastavu Đuro Đaković Grupe, ugovorilo je s kupcem GATX Rail Europe proizvodnju i isporuku teretnih vagona Faccns 48 m3, u vrijednosti od 9,5 milijuna eura. Glavninu svojih prihoda to društvo ostvaruje u izvozu te se očekuje nastavak ovoga trenda, kao i nastavak aktivnosti na dodatnim poboljšanjima poslovanja.

Đuro Đaković Specijalna vozila, društvo u sastavu Đuro Đaković Grupe, ugovorilo je s kupcem GATX Rail Europe proizvodnju i isporuku teretnih vagona Faccns 48 m3, u vrijednosti od 9,5 milijuna eura, objavljeno je u ponedjeljak iz te slavonskobrodske kompanije. Isporuka vagona, kako se navodi, planirana je drugoj polovini ove godine. 

Inače, prema podacima iz financijskog izvješća, Đuro Đaković Specijalna vozila u prvom ovogodišnjem tromjesečju imala su dobit od 1,2 milijuna eura te konsolidirane prihode od 23,1 milijun eura.

"Đ. Đ. Specijalna vozila su uspjela dostići planiranu razinu proizvodnje, prodaje i troškova te su ostvarila i pozitivan neto rezultat. EBITDA marža im je 8,4 posto, dok je neto rezultat pod snažnim utjecajem financijskih rashoda. Rastu EBITDA marže u odnosu na 2022. najviše je pridonijela visoka realizacija u glavnini proizašla iz isporuke 201 vagona u prvom kvartalu 2023 godini te optimizacija operativnih troškova", navodi se u tom izvješću.

Glavninu svojih prihoda to društvo, kako se ističe, ostvaruje u izvozu te se očekuje nastavak ovoga trenda, kao i nastavak aktivnosti na dodatnim poboljšanjima poslovanja.

(Hina)


 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz