Novi pogon Aquaestila

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_299732519_cr.jpg

Tvrtka Aquaestil više od 80 posto proizvoda izvozi. U Kataru je opremila preko 200 kupaonica, a dvije godine ranije u najvećem hotelu u švedskom Gothenborgu 500.


U Gospodarskoj zoni malog poduzetništva u Ozlju završena je gradnja novog pogona tvrtke Aquaestil, vrijedna osam milijuna kuna, a za opremu će se utrošiti još pola milijuna eura, istaknuto je na otvaranju.

Suvlasnik tvrtke Stjepan Basar je čelništvu lokalne i regionalne vlasti i drugim uzvanicima rekao da trenutno zapošljava 345 radnika u pogonima u Generalskom Stolu, Dugoj Resi, Našicama i Ozlju te mu za daljnji razvoj treba novi pogon od 2.000 četvornih metara, uz zapošljavanje 25 do 30 radnika.

Gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić istaknula je da Aquaestil više od 80 posto proizvoda izvozi, a župan Karlovačke županije Ivan Vučić podsjetio je da je ta tvrtka početkom godine investicijom od tri milijuna kuna u Generalskom stolu otvorila 29 radnih mjesta.

Voditelj proizvodnje Tomislav Basar pored ostalog je izvijestio da je Aquaestil u lipnja ove godine u Hotelu Hilton u Kataru opremio preko 200 kupaonica, a dvije godine ranije u najvećem hotelu u švedskom Gothenbrgu 500 od ukupno 1.500. soba.
 
(Hina)
 

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz