Nova promocija na mrežama #CroFact o zanimljvostima iz Hrvatske

Slika /slike 1/Turizam/htz promocija.jpg

Uz oznaku #CroFact HTZ je na društvenim mrežama postavila novi promotivni sadržaj s manje poznatim zanimljivostima iz Hrvatske, koju time dodatno predstavlja dosadašnjim i budućim turistima. Riječ je o novim online aktivnostima HTZ-a za brojne fanove na društvenim mrežama Facebook i Instagram, a manje poznate zanimljivosti planira plasirati i kroz kviz, a s obzirom na popularnost takvih virtualnih izazova i zadataka u vrijeme pandemije koronavirusa.

Uz oznaku #CroFact Hrvatska turistička zajednica (HTZ) na društvenim je mrežama postavila novi promotivni sadržaj s manje poznatim zanimljivostima iz Hrvatske, koju time dodatno predstavlja dosadašnjim i budućim turistima.

Riječ je o novim online aktivnostima HTZ-a za brojne fanove na društvenim mrežama Facebook i Instagram, a manje poznate zanimljivosti planira plasirati i kroz kviz, a s obzirom na popularnost takvih virtualnih izazova i zadataka u vrijeme pandemije koronavirusa.

"Proaktivni odnosi s publikom i medijima na ključnim emitivnim tržištima vrlo su važan dio naših aktivnosti čiji je cilj jačanje vidljivosti i promocije Hrvatske u ovim izazovnim vremenima. Zato plasiramo zanimljive sadržaje poput ovih, jer tako možemo zadržati prisutnost i povećati interes velikog broja ljudi za Hrvatskom. Siguran sam da će činjenice poput one da je prva karantena u svijetu bila u Dubrovniku, ili da se u Vrbniku na otoku Krku nalazi najuža ulica na svijetu, zaintrigirati, razveseliti i podsjetiti sve koji su u Hrvatskoj već bili na ljepote i specifičnosti naše zemlje te potaknuti one koji nisu da to uskoro učine", poručio je u priopćenju direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Uz te dvije, među top 10 činjenica i zanimljivosti su i da je dr. Andrija Štampar jedan od utemeljitelja Svjetske zdravstvene organizacije, a Faust Vrančić izumitelj padobrana. Tu su i podaci o prvom istarskom "vampiru", da je Hrvatska domovina drevne Vučedolske kulture, da se Hrvatskoj nalazi i najkraća uspinjača na svijetu, kao i da je kravata originalno bila rubac oko vrata po kojem su hrvatski vojnici u 17. stoljeću bili prepoznatljivi.

Izdvojene su i činjenice o tzv. knedl satu tj. zvonu osječke katedrale koji zvoni svakog petka u 11 sati posljednjih 330 godina, a na popisu je i originalni Muzej anđela u Varaždinu.

HTZ je fanove na društvenim mrežama pozvala i da dijele svoje uspomene iz Hrvatske, uz pitanje što im najviše nedostaje, pri čemu su najčešće odgovarali - kristalno čisto more, otoci, hrvatski način života, kultura ispijanja kave, raznovrsna hrana, grad Zagreb, Hrvati, ljeto te sunce i zalasci sunca.

(Hina)

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz