Njemačko-hrvatski gospodarski susret u Virovitici

Slika /slike 1/Grafovi/shutterstock_109910375_cr.jpg

Gospodarski susret u Virovitici, kojeg su organizirali Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora naglasio je još jednom kako je Njemačka najvažniji hrvatski gospodarski partner.

Gospodarski susret u Virovitici, kojeg su organizirali Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora u suradnji sa Gradom Viroviticom kao glavnim partnerom i Županijskom komorom Virovitica, naglasio je još jednom kako je Njemačka najvažniji hrvatski gospodarski partner.

Gunther Neubert, direktor Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore podsjetio je da je Njemačka, s gospodarskim obujmom od više od tri milijarde eura lani, potisnula Italiju s mjesta najvažnijeg hrvatskog gospodarskog partnera.
 
Važno je poticati bilateralne gospodarske odnose između Hrvatske i Njemačke, a veliki potencijali suradnje vidljivi su ponajprije u području metalurške industrije, ali i drvne i tekstilne industrije, za što postoji velik interes od strane njemačkih poduzeća.

"Zato bih mogao zamisliti da upravo u području prerade drveta i metala, ali i u prehrambenoj industriji postoje dobri potencijali za njemačka poduzeća", naglasio je Neubert.

U okviru susreta, predstavnici Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore i gospodarstvenici obišli su tvrtku Tvin, Poduzetničke zone grada Virovitice te su posjetili i crkvu sv. Roka i Samostanski muzej u Virovitici.

(Privredni vijesnik)

Vijesti iz medija | Događanja | Strana tržišta i prilike