Nastup hrvatskih vinara na sajmu VINITECH u Bordeauxu

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/P-H20151127000410.jpg

Na sajmu VINITECH, koji se održao u Bordeauxu od 27. do 29. studenoga 2016. godine, nastupilo je pedesetak hrvatskih vinara sa svojim vinima, što je najveći broj hrvatskih vina ikad predstavljen na ovom sajmu te je time  Hrvatska bila jedna od najzastupljenijih zemalja na sajmu.

Sajam VINITECH, sajam vina i opreme za proizvodnju vina, poljoprivrednih i drvnih proizvoda te prehrambene industrije održan je u Bordeauxu od 27. do 29. studenoga 2016. godine.
 
Na sajmu je nastupilo pedesetak hrvatskih vinara sa svojim vinima, što je najveći broj hrvatskih vina ikad predstavljen na ovom sajmu te je time  Hrvatska bila jedna od najzastupljenijih zemalja na sajmu.
 
Hrvatski su predstavnici uspostavili brojne kontakte, što je temelj prodaje hrvatskih vina ne samo u Francuskoj, nego i šire, jer je VINITECH posjetilo mnogo gostiju iz inozemstva.
 
Predstavnici Koprivničko-križevačke županije uspostavili su suradnju s poljoprivrednim školama koje obrazuju enologe, a koje su uvezane u EU mrežu takvih škola.
 

Pisane vijesti | Sajmovi | Strana tržišta i prilike