800 Ventures novi je hrvatski ulagački fond u startupe iz Europe i Afrike

Slika /slike 1/Obrt/shutterstock_200692268_cr.jpg

Hrvatska tvrtka 800 Ventures ulagati će u inovativne tehnološke projekte koji se nalaze u ranoj fazi razvoja, te će skupa sa drugim ulagačima u svojoj mreži investirati u tehnološke startupe iz jugoistočne Europe i Južne Afrike.

 Hrvatska tvrtka 800 Ventures ulagati će u inovativne tehnološke projekte koji se nalaze u ranoj fazi razvoja, tzv. seed-stage. Venture capital firmu je pokrenuo Matija Rukavina nakon prodaje vlastite tvrtke Riteh te uspješnog ulaganja u Agrivi, koji je nedavno primio investiciju od 1 milijun eura od fonda rizičnog kapitala.
 
Sa uredima u Zagrebu i Cape Townu, 800 Ventures će skupa sa drugim ulagačima u svojoj mreži investirati u tehnološke startupe iz jugoistočne Europe i Južne Afrike. Uvjet je da razvijaju proizvod koji zadovoljava potrebe tržišta nekoj od afričkih zemalja i da ima potencijal velikog rasta.
 
800 Ventures će skupa sa ostalim investitorima u svojoj mreži nuditi startupima osim financijskog ulaganja dodatnu vrijednost, tzv. “smart money” u obliku akceleracije i inkubacije u coworking prostoru u Cape Townu te “know how” biznisa u Africi.
 
Većina ulagača i poslovnih anđela u mreži 800 Ventures su uspješni poduzetnici iz različitih zemalja koji dobro znaju šta znači stvarati firme od nule, jer su i sami prošli taj težak put. Dio investitora donosi drugu veliku vrijednost, a to je iskustvo poslovanja u Africi i mreža kontakata.
 
(PoslovniPuls)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz