Najviše stranih turista iz Njemačke, Slovenije, Češke, Poljske i Austrije

Slika /slike 1/Turizam/P-H20160721000280.jpg

Prema prvim podacima sustava eVisitor u Hrvatskoj je od 01. do 20. srpnja ostvareno 2,4 milijuna dolazaka, odnosno 15,2 milijuna noćenja, a u navedenom razdoblju najviše su noćenja ostvarili turisti iz Njemačke, Slovenije, Češke, Poljske i Austrije.

Prema prvim podacima sustava eVisitor u Hrvatskoj je od 01. do 20. srpnja ostvareno 2,4 milijuna dolazaka, odnosno 15,2 milijuna noćenja, izvijestili su u četvrtak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

U navedenom razdoblju su najviše noćenja ostvarili turisti iz Njemačke, Slovenije, Češke, Poljske i Austrije.

Destinacije s najviše noćenja u dosadašnjem dijelu mjeseca srpnja su Rovinj, Poreč, Medulin, Dubrovnik, Umag, Mali Lošinj i Crikvenica.

Promatrano po županijama, najviše noćenja, 4,15 milijuna, u srpnju je ostvareno u Istarskoj županiji, gdje najveći turistički promet ostvaruju njemački, slovenski i austrijski turisti.

U Primorsko-goranskoj županiji je ostvareno 3,08 milijuna noćenja, a u toj je županiji najviše slovenskih, njemačkih i austrijskih turista.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji, u kojoj je ostvareno ukupno 2,84 milijuna noćenja, boravi najviše čeških, poljskih i slovačkih turista.

U Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji u srpnju je ostvareno 2,10 milijuna noćenja, s time da u Zadarskoj boravi najviše slovenskih, njemačkih i čeških turista, dok u Šibensko-kninskoj županiji boravi najviše čeških, poljskih i slovenskih turista.

"Dosad ostvareni rezultati u mjesecu srpnju pokazuju kako su naša očekivanja, odnosno najave s početka sezone bile točne", istaknuo je direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić napominjući kako veseli što se turistički promet u srpnju odvija uredno i što se svakim danom u Hrvatskoj ostvaruje sve više noćenja.

Iz HTZ-a navode kako sustav eVisitor omogućuje detaljan uvid u razne pokazatelje turističkog pa tako i o broju turista prema spolu i dobnim skupinama. Tako su u dosadašnjem dijelu mjeseca srpnja najveći udio u dolascima imali turisti u dobi od 35 do 54 godine, a nakon njih slijede mlađi u dobi od 15 do 34 godine te djeca u dobi do 14 godina. U mjesecu srpnju je ostvaren podjednak broj muških i ženskih turista, a najveći je turistički promet ostvaren u utorak, 19. srpnja kada je realizirano više od 922 tisuće noćenja, navodi se u priopćenju.

(Hina)
 

Vijesti iz medija | Statistički podaci | Hrvatski izvoz