Na zagrebačkim prugama ispituje se Končarev tramvaj za Latviju

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/tramvaja za litvu.jpg

Na zagrebačkim prugama ispituje se prvi Končarev tramvaj za Latviju. Riječ je o Končarevom niskopodnom električnom tramvaju za latvijski grad Liepāju na obali Baltičkog mora. U iduća dva tjedna na prugama Zagreba radit će se sveobuhvatna ispitivanja tramvaja, a isporuka je planirana do kraja godine

Na zagrebačkim prugama ispituje se prvi Končarev tramvaj za Latviju, objavili su u četvrtak iz Končara navodeći kako je isporuka planirana do kraja godine.

Riječ je o Končarevom niskopodnom električnom tramvaju za latvijski grad Liepāju na obali Baltičkog mora. U iduća dva tjedna na prugama Zagreba radit će se sveobuhvatna ispitivanja tramvaja, a isporuka je planirana do kraja godine, ističu iz Končara.

Napominju i kako je riječ o prvom od ukupno 12 tramvaja za latvijskog kupca, a njihova proizvodnja definirana je u dva ugovora.

Suradnja je počela u studenome 2018. kad je potpisan ugovor za isporuku šest niskopodnih tramvaja uz mogućnost isporuke dodatnih vozila, maksimalno njih osam, kad za to budu osigurana sredstva. Krajem kolovoza ove godine tvrtka Liepājas Tramvajs osigurala je sredstva za još šest tramvaja, a posao izgradnje i isporuke ponovno su povjerili Končaru.

Nabava vozila sufinancirana je iz fondova EU-a, u sklopu programa "Sveobuhvatna obnova tramvajske linije i okolnog područja". U skladu s obavezama, šesti tramvaj, zadnji iz prvog ugovora, bit će isporučen u svibnju 2021., dok će tramvaji iz drugog ugovora biti isporučeni u razdoblju od listopada 2021. do travnja 2022., navodi se u priopćenju.

(Hina)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz