M+ grupa više no udvostručila dobit i prihode

Slika /slike 1/Financije/shutterstock_109299158_cr.jpg

Operativno posluje u devet zemalja, a uz Hrvatsku, tu su još i Slovenija, BiH, Srbija, Turska, Rumunjska, Mađarska, UK i SAD. U devet mjeseci ove godine M+ Grupa je proširila poslovno djelovanje na još nekoliko tržišta EU i Sjeverne Amerike.

M+ grupa, odnosno tvrtka Meritus ulaganja i njezina povezana društva, u prvih devet ovogodišnjih mjeseci više je no udvostručila dobit i prihode, pri čemu je neto dobit dosegnula 25,7 milijuna, podaci su iz financijskog izvješća te kompanije.

Usporedbe radi, u prvih devet mjeseci prošle godine kompanija je imala neto dobit od 12,6 milijuna kuna. Ta kompanija iz područja izdvajanja poslovnih procesa i informacijskih tehnologija (BPTO) u tom je razdoblju ostvarila 515,2 milijuna kuna poslovnih prihoda, što je za 272 milijuna kuna ili 112 posto više u odnosu na lani. Na takav rast ponajviše je utjecala akvizicija tvrtke CMC, u iznosu od 214 milijuna kuna.

Predsjednik Uprave M+ Grupe Darko Horvat kaže da su anticipirali probleme s kojima će se BPO industrija suočiti u pandemiji i uspješno odgovorili na njih. "Konkurencija je imala velike poteškoće s prelaskom na rad od kuće i fleksibilnošću poslovnih procesa, što smo mi za više od 7000 zaposlenih riješili u nekoliko dana, a da klijenti nisu ništa osjetili. Usprkos pandemiji, uspjeli smo održati kontinuitet poslovanja za sve klijente, a potražnja za BPO uslugama je rasla, i to se ogleda u izvrsnim poslovnim rezultatima“, izjavio je Horvat.

Snažan utjecaj na povećanje pružanja usluga digitalnih rješenja M+ Grupe, navedeno je u priopćenju, imala je akvizicija Geomant Grupe, koja pokriva tržišta u SAD-u, Ujedinjenom Kraljevstvu, Mađarskoj i Rumunjskoj, a koja se odlično uklopila u već snažnu grupaciju IT kompanija koje posluju u M+ Grupi. Kompanije u grupi koje se bave razvojem informacijskih tehnologija (IT), umjetne inteligencije (AI) i strojnog učenja (ML) imaju sve izraženiji udio u prihodima grupacije, dodaje se.

M+ Grupa pruža usluge i proizvode informacijske tehnologije, kontaktnih centara i posredovanja pri zapošljavanju, ima sjedište u Zagrebu, a za sebe ističe da je najveći neovisni pružatelj BPTO usluga u srednjoj i istočnoj Europi i Maloj Aziji. Operativno posluje u devet zemalja, a uz Hrvatsku, tu su još i Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Turska, Rumunjska, Mađarska, Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Američke Države. U devet mjeseci ove godine M+ Grupa je proširila poslovno djelovanje na još nekoliko tržišta Europske unije i Sjeverne Amerike.

U M+ Grupu uložili su renomirani domaći i svjetski investitori, među kojima su sva četiri obvezna mirovinska fonda u Hrvatskoj te vodeći fond s fokusom na rastuća tržišta središnje i istočne Europe Mid Europa Partners. U zadnje četiri godine Grupa je realizirala 12 akvizicija, što je bio glavni izvor rasta i vrijednosti ove hrvatske kompanije s međunarodnim portfeljem klijenata. Među ovogodišnjim akvizicijama bila je i ona najvećeg turskog kontakt centra CMC-a, čime je M+ učvrstila svoju poziciju najvećeg regionalnog centra i pružatelja BPO i CRM usluga, istaknuto je u priopćenju M+ Grupe.

(Hina)

Vijesti iz medija | Statistički podaci | Hrvatski izvoz