Na Svjetskom sajmu kontrole letenja predstavila se Hrvatska kontrola zračne plovidbe

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/P-FAH-H3166668.jpg

Na Svjetskom sajmu kontrole letenja, koji se od 7.-9. ožujka 2017. održava u Madridu uspješno se je predstavila Hrvatska kontrola zračne plovidbe (HKZP). HKZP je kao nositelj projekta, zajedno s partnerima  (BiH, Srbija, Crna Gora) dobila nagradu za projekt Zračni prostor slobodnih ruta na jugoistočnoj osi.

Na Svjetskom sajmu kontrole letenja, koji se od 7.-9. ožujka 2017. održava u Madridu uspješno se je predstavila i Hrvatska kontrola zračne plovidbe (HKZP).
 
HKZP je u zadnje četiri godine intenzivirala svoje međunarodne aktivnosti i pozicionirala se je među najuglednije europske kontrole letenja, a na sajmu se predstavlja na štandu COOPANS-a, čija je članica zajedno s Austrijskom kontrolom, Danskom (Naviair), Irskom (IAA) i Švedskom (LFV).
 
Prvog dana sajma na SESAR štandu održala se je dodjela nagrada EK  pod nazivom  „Jedinstveno europsko nebo“ („Single Eurpean Sky Award“). 
 
HKZP je kao nositelj projekta, zajedno s partnerima  (BiH, Srbija, Crna Gora) dobila nagradu za projekt Zračni prostor slobodnih ruta na jugoistočnoj osi (South-East Axis Free Route Airspce - SEAFRA). Radi se o prvoj prekograničnoj primjeni 24-satne slobodne rute zračnog prostora u Europi. Nagrade je uručila europska povjerenica za promet gđa Violeta Bulc. 
 
Drugog dana sajma HKZP će na Eurocontrolovom štandu sudjelovati na radionici „Building a European Free Route Airspace“ gdje će zajedno sa svojim partnerima predstaviti ovaj međunarodni projekt, nakon čega bi se trebao potpisati Memorandum o suradnji za Inicijativu za uspostavu zajedničkog zračnog prostora jugoistočne Europe (South East Common Sky Iniciative – SECSI) kojeg će, uz već navedene zemlje iz programa SEAFRA, činiti još i zračni prostori Austrije i Slovenije.
 
Na sajmu je, na zasebnom štandu, uspješno predstavljen još jedan hrvatski proizvod.  Radi se o programu VIBE -specijaliziranom brifing softverskom sustavu koji omogućuje brzu distribuciju informacija za upravljanje i informiranje zaposlenika.
 
Radi se o nesmetanom i brzom protoku relevantnih informacija specifičnih u određenom radnom procesu i postupcima, kao i cjelokupnom prikazu za zaposlenike o statusu, ovlastima, potvrdama, obvezama itd.
 
Vibe također omogućuje brz, jednostavan i precizan pristup informacijama u skladu s ovlastima osobe relevantne za bilo koji segment poslovnog procesa. Vibe je stvoren od strane hrvatskih softverskih stručnjaka u okviru Edge Group Hrvatska, a koristi ga i HKZP.
 
 

Pisane vijesti | Sajmovi | Hrvatski izvoz