Hrvatski maslinari na sajmu „Olio Capitale“

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/shutterstock_117744793.jpg

Jedanaesti po redu specijalizirani sajam maslinovog ulja „Olio Capitale“, održan je i ove godine u Trstu od 04. do 07. ožujka. Hrvatski maslinari, OPG Musizza, OPG Buršić, Kapronca d. o. o. i Pribetić d.o.o, ove su godine nastupili, u organizaciji HGK , na zajedničkom štandu.

Jedanaesti po redu specijalizirani sajam maslinovog ulja „Olio Capitale“, održan je i ove godine u Trstu od 4. do 7. ožujka. Sajam je organizirao ARIES –specijalizirana tvrtka u sklopu Gospodarske komore grada Trsta te ga je u ime organizatora otvorio predsjednik Gospodarske komore Regije FVG Antonio Paoletti, naglasivši važnost organizacije ovog sajma za Trst, regiju i cijelu Italiju.

Na otvorenju su u ime institucija govorili Debora Serracchiani, Predsjednica Regije FVG; Enrico Lupi, predsjednik nacionalne udruge „Grad Ulja“; Laura Fasiolo, senatorica, iz Poljoprivredne komisije Senata TR; Luca Sani, Predsjednik Poljoprivredne komisije Zastupničkog doma, Roberto Dipiazza, gradonačelnik grada Trsta. 

Tršćanski sajam jedan je od značajnijih specijaliziranih sajmova za maslinovo ulje u svijetu. Sajam je prilika za direktno upoznavanje sa proizvođačima iz cijele Italije i stranim izlagačima, ali i edukacija o ulju i vještini izbora visoko kvalitetnog maslinovog ulja, kreiranja politike određivanja vrijednosti maslinovog ulja raznim kemijskim i organo leptičkim parametrima.

Namijenjen je prvenstveno proizvođačima koji su usmjereni krajnjem potrošaču i ostalim trgovcima i distributerima te restoranima i hotelima. Tijekom sajma organizirana su stručna predavanja, natjecanja i B2B sastanci gospodarstvenika. Ove godine na sajmu je prisustvovalo više od 300 izlagača iz svih regija Italije, kao i Hrvatske, Slovenije, Grčke, Albanije i ostalih zemalja.

Hrvatski maslinari u organizaciji Hrvatske gospodarske komore svake godine nastupaju na ovom prestižnom maslinarskom sajmu. Ove godine na zajedničkom štandu HGK nastupili su: OPG Musizza, OPG Buršić, Kapronca d. o. o. i Pribetić d.o.o predvođeni u ime organizatora Draženom Miloložom, iz Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK.

Tijekom trajanja sajma djelatnici Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Trstu, Nevenka Grdinić, generalna konzulica i Nataša Degiuli Kos posjetili su hrvatske izlagače te se družili i razgovarali s proizvođačima kao i kupcima.

Dražen Miloloža naglasio je važnost nastupa hrvatskih izlagača na ovom sajmu te se zahvalio na posjeti i pruženoj potpori. Unatoč iznimnoj kvaliteti naša maslinova ulja još uvijek nisu dovoljno poznata u svijetu. Stoga je vrlo važno promovirati hrvatsko maslinovo ulje kao i prepoznatljive sorte, čemu će ove godine doprinijeti i medijski partner sajma „Maslin Istra“, vodič kroz maslinova ulja Istre - portal koji okuplja profesionalce i štovatelje maslina i maslinovog ulja.

Više na: http://www.oliocapitale.it/oliocapitale.pdf


 

Pisane vijesti | Sajmovi | Hrvatski izvoz