Na sajmu AGRA u Gornjoj Radgoni i 27 hrvatskih izlagača

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/shutterstock_188389784_cr.jpg

Na ovogodišnjem 56. međunarodnom poljoprivredno-prehrambenom sajmu AGRA 2018., koji će se od 25. do 30. kolovoza održati u Gornjoj Radgoni, predstavit će se oko 1840 izlagača iz 30-ak zemalja, među kojima njih 27 iz Hrvatske.

Na ovogodišnjem 56. međunarodnom poljoprivredno-prehrambenom sajmu AGRA 2018., koji će se od 25. do 30. kolovoza održati u Gornjoj Radgoni, predstavit će se oko 1840 izlagača iz 30-ak zemalja, među kojima njih 27 iz Hrvatske, najavili su predstavnici tog sajma na konferenciji za novinare održanoj u Čakovcu. 

Najznačajniji slovenski i jedan od važnijih europskih poljoprivrednih sajmova sve više privlači i izlagače iz Hrvatske, rekao je predstavnik AGRA-e za Hrvatsku Marjan Novak.

Iako se bilježi pad dolazaka velikih hrvatskih tvrtki i koncerna, zbog ulaska Hrvatske u Europsku uniju značajno je porastao broj malih poduzetnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG) zainteresirani za izlaganje, istaknuo je. 

Naime, smatra kako će zbog blizine, tradicije, sjecišta putova nekoliko zemalja, ali i programa, sajam u Gornjoj Radgoni sve više privlačiti hrvatske izlagače.

Ove će se godine na sajmu predstaviti 27 hrvatskih izlagača, a na sajmu se očekuje 1840 izlagača iz 32 zemlje.

Oni će popuniti 24.000 kvadrata natkrivenog i 29.000 kvadrata vanjskog prostora.

Izvršna direktorica AGRA-e Mateja Jaklič kazala je kako je moto ovogodišnjeg sajma - "Sajam za nove generacije".

"Predstavit ćemo mlade u agrobiznisu, generacijsku obnovu, digitalizaciju, inovativnost, znanje i umrežavanje", rekla je.

Dodala je kako će naglasak biti i na ekološkoj proizvodnji, a među izložbenim cjelinama izdvojila je primjerice i organske proizvode za gastronomiju, održivo gospodarenje šumama, kao i poljoprivrednu mehanizaciju za visoko učinkovitu i održivu poljoprivrednu proizvodnju.

Organizatori sajma najavljuju i bogat popratni program, primjerice Vinski hram i Hram meda koji će biti postavljen u povodu svjetskog dana meda.

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Makedonija.

(Hina)

Vijesti iz medija | Sajmovi | Hrvatski izvoz