Na redu još jedno širenje proizvodnje u Ivanić Gradu

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/shutterstock_227221012_cr.jpg

Vodeća hrvatska tvrtka u proizvodnji svježe tjestenine Naše klasje više od 35 posto proizvoda na godinu izveze na međunarodno tržište.

Vodeća hrvatska tvrtka u proizvodnji svježe tjestenine Naše klasje iduće godine ulazi u nov, treći investicijski ciklus. Konkretno, riječ je o proširenju pogona u Ivanić Gradu, kamo je preseljena proizvodnja s dviju lokacija, iz Zagreba i Jakovlja.

Zoran Šimunić, predsjednik Uprave tvrtke, najavio je da će se tom investicijom koja bi trebala iznositi dvadesetak milijuna kuna, na lokaciji proširiti dosadašnji kapaciteti i povećati asortiman proizvoda.

Naše klasje u Ivanić Gradu ima dva pogona, jedan za proizvodnju svježe tjestenine Aurelia i drugi za proizvodnju inovativnih sirovina za pekarstvo; oba asortimana imaju jednak udio u proizvodnji.

Više od 35 posto proizvodnje na godinu završi u izvozu na međunarodnom tržištu.

Širenjem tržišta kapaciteti postanu pretijesni, zato ih morate prilagoditi. Objekt u Ivanić Gradu namjeravamo proširiti i prilagoditi svim ekološkim kriterijima u gradnji. Banke nas podupiru jer dobro poslujemo i nemamo nikakvih dugova, no htjeli bismo se dijelom oteretiti pa ćemo iduće godine projekt prijaviti na fondove EU – najavio je Šimunić.

Nedavno su njegovi ravioli i tortelloni osvojili nagradu 'iTQi Superior Taste Award' Međunarodnog instituta za okuse i kvalitetu iz Bruxellesa. Naše klasje ih proizvodi u suradnji sa Siranom Gligora, istarskim tartufarima, Vindijom i drugim  proizvođačima delikatesa.

(Lider)

Vijesti iz medija | Uspjesi izvoznika