Na jesen nova turistička image-brošura za klaster Slavonija

Slika /slike 1/Turizam/shutterstock_85880455_cr.jpg

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) pripremit će u suradnji s klasterom Slavonijom posebnu brošuru o turističkoj ponudi Slavonije. U idućim godinama očekuje se rast udjela kontinentalnog turizma u ukupnom prometu i brži razvoj slavonskog turizma.

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) pripremit će u suradnji s klasterom Slavonijom posebnu brošuru o turističkoj ponudi Slavonije te će na jesen biti tiskana nova image-brošura za taj klaster, najavljeno je nakon sastanka direktora Glavnog ureda HTZ-a Kristjana Staničića s direktorima turističkih zajednica klastera Slavonije. 

Staničić je u Vukovaru s direktorima turističkih zajednica klastera Slavonije, koji obuhvaća pet slavonskih županija, razgovarao o udruženom oglašavanju, sajamskim nastupima, prezentaciji i drugim promidžbenim aktivnostima radi snažnijega tržišnog pozicioniranja Slavonije.

"Ključan strateški interes HTZ-a, sukladno strateškom marketinškom planu, jest produžetak predsezone i posezone. Klaster Slavonija, kad je riječ o kontinentalnom turizmu, ima i najviše potencijala s obzirom na resurse, prirodne ljepote, kulturnu i povijesnu baštinu, a sve začinjeno kvalitetnom gastro i eno pričom", izjavio je nakon sastanka Staničić.

Među konkretnim rezultatima sastanka najavio je da će HTZ, u suradnji s klasterom Slavonijom, pripremiti posebnu brošuru o turističkoj ponudi Slavonije sa svim turističkim proizvodima koji mogu biti konkurentni na tržištu te će na jesen biti tiskana nova image-brošura za taj klaster.

Dogovoreno je da će turističke zajednice županije do kraja mjeseca HTZ-u dostaviti konkretne prijedloge sajamskih nastupa koji su im interesantni za prezentaciju, a dio tih nastupa financirat će HTZ.

Također, revidirat će se i osmisliti novi programi za turističke inicijative na nerazvijenim područjima, a u sklopu zajedničkog projekta s Ministarstvom turizma "Hrvatski digitalni turizam" nadopunit će se i osvježiti stranica kontinentalnog turizma i znatan dio posvetiti Slavoniji.

Staničić je podsjetio da kontinentalni turizam u hrvatskom turizmu trenutačno participira sa samo 4 posto turističkog prometa, ali s obzirom na sve što se poduzima, u idućim godinama očekuje rast udjela kontinentalnog turizma u ukupnom prometu i brži razvoj slavonskog turizma.

Na novinarsko pitanje o ulaganjima HTZ-a u turizam nerazvijenih područja, odgovorio je da je prošle godine uloženo 10 milijuna kuna, ove godine više od 11 milijuna, a u idućim će godinama iznosi rasti u skladu s turističkim projektima.

Pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica zadovoljna je što je sastanak završio konkretnim dogovorima koje treba ugraditi u programe rada za iduću godinu, a zadovoljan je i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

On je najavio da će idući tjedan biti donesena strategija razvoja Vukovarsko-srijemske županije u koju je znatno ugrađen i turizam te je naglasio kako se želi da Vukovarsko-srijemska županija ne bude samo prolazna stanica, već prostor gdje će se turisti više dana zadržavati.

(Hina)Vijesti iz medija | Događanja