Međimurjeplet 75 posto prodaje ostvaruje u zemljama EU

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_125338148_cr.jpg

Međimurjeplet je generalno okrenut izvozu u kojem ostvaruje 75 posto svoje prodaje. Glavna izvozna tržišta su im Austrija, Njemačka, Švicarska, Francuska i ostale zemlje Europske unije. 

Tvrtka Međimurjeplet iz Čakovca je zadnjih godina, od primarne djelatnosti proizvodnje i prodaje namještaja i galanterije od prirodnih materijala vrbe, ratana, šibe te bambusa, proširila svoje poslovanje na parkete te turizam i konzervatorske radove.
 
„Aktivno radimo na popularizaciji drvenih proizvoda i čini se da se drvo doista vraća na velika vrata u naše domove, bilo kao kvalitetan namještaj, bilo kao stolarija, parket i slično. U posljednjih nekoliko godina osobito smo se profilirali u segmentu visoko energetsko učinkovitih prozora i podizno kliznih stijena, te uljanih seljačkih podova”, kaže Nikolina Babić, članica Uprave Međimurjepleta te direktorica njihove tvrtke-kćeri Pana koja je specijalizirana za stolariju, parkete i podove te brikete. Dodaje da oni svjesno rade na širenju svojih kompetencija i inovaciji proizvoda, pa tako i na širenju po sektorima koji su svojevrsno “prirodno“ tržište za nekog poput Pane – u turizam.
 
„Ugostitelji i hotelijeri su prepoznali cjelovitost naših proizvoda, pa smo u zadnje vrijeme radili na dosta takvih projekata, a neki od njih su apartmani Amarin u Rovinju, vile Augusta Alhambra i Hortenzija na Malom Lošinju, hotel Esplanade u Crikvenici. Odlična je vijest da u našoj turističkoj ponudi ima prostora za domaći proizvod i da se sve više traže visoko kvalitetni, ekološki proizvodi iz drva, prirodnog resursa koji je u našoj zemlji uistinu velik”. ističe Babić.
 
Dodaje da su danas posebno traženi drvo/aluminij prozori koji spadaju u najprestižnije i najkvalitetnije proizvode na tržištu. Sada su se proširili i na njemačko tržište gdje rade na projektima ekskluzivnih vila u kojima su ugrađeni njihovi proizvodi.
 
„Njemačko tržište je vrlo veliko i to ga čini tržištem velikih potencijala. Svakako je bitno da su i standardi proizvoda jednaki pa je naša proizvodnja sa svojom kvalitetom, količinom, logistikom, certifikatima kompatibilna njihovim zahtjevima. Konkretno, radi se o IFT Rosenheim certifikatima koji garantiraju svojstva i upotrebljivost građevinskih materijala i proizvoda”, kaže direktorica Pane posebno naglašavajući svoje certifikate za rad na zaštićenim spomenicima kulture.
 
Međimurjeplet je generalno okrenut izvozu u kojem ostvaruje 75 posto svoje prodaje. Glavna izvozna tržišta su im Austrija, Njemačka, Švicarska, Francuska i ostale zemlje Europske unije.
 
(Poslovni dnevnik)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz