Maraska ušla u ‘probrano društvo’ nositelja Halal certifikata

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_109910375_cr.jpg

Maraska osim na tržišta regije, svoje proizvode izvozi u preko 20 zemalja na svim kontinentima, te ostvaruje kontinuirani rast prihoda od izvoza, koji sad čine četvrtinu ukupnog godišnjeg prometa.

Tvrtka Maraska je svečanom dodjelom Halal certifikata ušla u probrano društvo hrvatskih proizvođača hrane koji su nosioci Halal znaka.
 
Posvećenost kvaliteti i briga o svojim potrošačima oduvijek su bili dio poslovne politike tvrtke Maraska, koja uz već postojeće standardne za kvalitetu hrane, kao što su ISO i HACCP certifikati, te IFS certifikat kao jedan od najvažnijih međunarodnih standarda, svojim proizvodima sad dodaje i Halal certifikat što je još jedna potvrda visokog standarda kvalitete do kojeg drži ova zadarska tvrtka.
 
Implementacija norme Halal sustava nije zahtijevala velike intervencije u sam proizvodni proces, zbog već visokog standarda kvalitete kojeg Maraska provodi, ali je zahtijevala posebne edukacije naših zaposlenika te povezivanje i certifikaciju svih dobavljača, sirovina te poluproizvoda uključenih u lanac nabave i proizvodnje, čime se osigurava potpuna slijedivost uvedene norme.
 
Povod uvođenja Halal certifikata svakako je potvrda politike kvalitete koju Maraska provodi, ali i mogućnost pristupa novim izvoznim tržištima, poput tržišta Saudijske Arabije gdje je tvrtka Maraska po prvi put izvezla neke od svojih najpoznatijih proizvoda.
 
Maraskin novi partner, tvrtka sa sjedištem u Saudijskoj Arabiji, drži ekskluzivu na prodaju Maraskinih proizvoda na području Saudijske Arabije, Bahreina, Katara, Omana, Kuvajta te Ujedinjenih Arapskih Emirata, pa se nadamo da će ova suradnja prerasti u jednu uspješnu izvoznu priču.
 
Izlazak na strana tržišta, uz naravno snažnu regionalnu prisutnost, važna je komponenta svakog proizvodnog subjekta u Republici Hrvatskoj, jer se pored malog i koncentriranog domaćeg tržišta, pozitivan rast i dobri poslovni rezultati mogu ostvariti jedino kroz usmjerenost prema izvozu te naravno dobru turističku sezonu.
 
Maraska osim na tržišta regije, svoje proizvode izvozi u preko 20 zemalja na svim kontinentima, te ostvaruje kontinuirani rast prihoda od izvoza, koji sad čine četvrtinu ukupnog godišnjeg prometa.
 
Maraska i ove godine bilježi rast prodaje na stranim tržištima, čime su, uz dobru turističku sezonu, uspjeli prebroditi velike gospodarske poremećaje na domaćem tržištu, te ostvarili rast poslovnih prihoda od 14 posto za prvo polugodište 2017. godine, stoji u priopćenju.
 
(Lider)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz