Ledu Halal certifikat za dio sladolednog asortimana

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/shutterstock_96412760_cr.jpg

Iz Leda su izvijestili da dio njegova sladolednog asortimana nosi oznaku halal kvalitete, te je Ledo postao prvi proizvođač i distributer sladoleda s Halal certifikatom u Hrvatskoj.

Iz Leda su u četvrtak izvijestili da dio njegova sladolednog asortimana nosi oznaku halal kvalitete, te je Ledo postao prvi proizvođač i distributer sladoleda s Halal certifikatom u Hrvatskoj.
 
Predsjednik Uprave Leda Dario Vrabec kazao je kako su ponosni što je Ledo učinio ovaj značajni iskorak i što su njihovi sladoledi zadovoljili halal standarde.
 
"Implementacija halal standarda provedena je pažljivo i s maksimalnom posvećenošću. Želja nam je da se ovim certifikatom naši proizvodi još bolje plasiraju na regionalnom i svjetskom tržištu i zadovolje sve zahtjeve naših kupaca", kazao je Vrabec.
 
Uvođenje halal standarda u Ledu trajalo je nekoliko mjeseci te je uključivala osiguranje svih preduvjeta za dobivanje certifikata - nabavu sirovine s halal statusom, izradu dokumentacije sustava upravljanja kojom se dokazuje opredijeljenost tvrtke za primjenu halal kvalitete, prilagodbu proizvodnog procesa, skladištenja te prodaju i distribuciju.
 
Osigurana je sljedivost svih halal sirovina od ulaza do krajnjeg koraka distribucije što se kontinuirano nadzire.
 
Kako bi se što bolje pripremili za implementaciju, provedene su edukacije Centra za certificiranje halal kvalitete čime smo proširili svoje znanje iz struke te upoznali viziju halal kulture općenito, navode iz Leda.
 
"Dodijelili smo halal certifikat jednom prepoznatljivom brandu u Hrvatskoj i regiji čime smo povećali asortiman dostupnih halal proizvoda za sve zainteresirane potrošače", kazao je rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete  Aldin Dugonjić.
 
"Iako se često zemlje Bliskog i Dalekog istoka percipiraju kao halal tržište, želim ovom prigodom istaknuti kako su tržišta Europe i Rusije u velikom porastu te postoji velika zainteresiranost za plasman na njih. Centar za certificiranje halal kvalitete će svojim daljnjim aktivnostima raditi na podizanju kvalitete proizvoda i prepoznatljivosti Republike Hrvatske na halal tržištima", istaknuo je Dugonjić.
 
(Hina)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz