Krema američkog biznisa o poslovanju uči od hrvatskog Q Softwarea

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_280790978_cr.jpg

IT tvrtka Q Software ugostila je studente američkog Sveučiliša Quinnipiac, čiji je MBA program treći najbolji u SAD-u, u svojim novim zagrebačkim uredima. Q u SAD-u posluje kroz predstavništva u Los Angelesu i New Yorku, a do sada su uspješno završili projekte za vodeće američke kompanije kao što su Coca-Cola, Facebook, Walmart ili United States Postal Services.

IT tvrtka Q Software ugostila je studente američkog Sveučiliša Quinnipiac, čiji je MBA program treći najbolji u SAD-u, u svojim novim zagrebačkim uredima.

Više od 98 posto studenata ovog sveučilišta u svega šest mjeseci nakon završetka studija započne vlastiti business ili se zaposli u kompanijama kao što su PwC, Morgan Stanley ili Unilever.

Američki MBA studenti su krema svjetskog biznisa. To je ekipa koja prati svjetske trendove, koja je vrhunski educirana, koja je uvijek fokusirana na ono bitno i koja ima 1001 ideju, izjavio je Filip Ljubić, CEO Q-a.

Na poslovnoj radionici koju su stručnjaci Q-a održali sa studentima razgovaralo se o poslovnom modelu kompanije, izazovima s kojima se susreću na različitim tržištima, načinu akviziranja klijenata te različitim projektima iz portfolija tvrtke, a s nekima od njih će se nastaviti i suradnja na američkom tržištu.

Q u Sjedinjenim Američkim Državama posluje kroz predstavništva u Los Angelesu i New Yorku, a do sada su uspješno završili projekte za vodeće američke kompanije kao što su Coca-Cola, Facebook, Walmart ili United States Postal Services.

Trenutno su u pregovorima s dvije američke kompanije o ekskluzivnom partnerstvu, a planiran je i susret američkog veleposlanika u Hrvatskoj s vlasnicima Q-a.

(Lider)

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz