Iz Rusije ove godine moguć dvoznamenkasti porast organiziranog turističkog prometa

Slika /slike 1/Turizam/htz.jpg

Na najvećem ruskom turističkom sajmu MITT u Moskvi među više od 2.000 izlagača iz 200-ak međunarodnih turističkih destinacija ovog se tjedna predstavlja i Hrvatska, za koju ruski touroperatori i drugi partneri predviđaju poraste organiziranih dolazaka ruskih turista od 20 posto.

Na najvećem ruskom turističkom sajmu MITT u Moskvi među više od 2.000 izlagača iz 200-ak međunarodnih turističkih destinacija ovog se tjedna predstavlja i Hrvatska, za koju ruski touroperatori i drugi partneri predviđaju poraste organiziranih dolazaka ruskih turista od 20 posto, ističu iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

HTZ je tradicionalno nositelj hrvatskog nastupa na sajmu MITT koji se po 26. puta održava u Moskvi do 14. ožujka, i koji je ne samo najveći međunarodni sajam u Ruskoj Federaciji nego i među top pet u svijetu.

Na štandu HTZ-a svoju ponudu predstavlja i pet suizlagača - Turistička zajednica grada Zagreba, Atlantis Travel, Istarski dvori 2, Lošinj Hotels & Villas te Croatia Yachting, a sajam je posjetio i državni tajnik u Ministarstvu turizma Tonči Glavina, koji je sa direktorom Predstavništva HTZ-a u Rusiji Rajkom Ružičkom imao i niz sastanaka s najvažnijim partnerima na ruskom tržištu.

Direktor Ružička poručio je pak da se na temelju prvih informacija i sastanaka s partnerima može zaključiti da postoji veliko zanimanje za Hrvatskom i da je moguć nastavak pozitivnih trendova i rasta turističkog prometa iz Rusije, ali i iz Ukrajine, koju također pokriva predstavništvo HTZ-a u Moskvi.

Sve to su, kako kažu iz HTZ-a, potvrdili i predstavnici TUI-ja na sajmu MITT, koji su predvođeni direktorom razvoja inozemnih tržišta Mahmutom Kansuom također najavili rast dolazaka ruskih turista od 20 posto, a istaknuli su i zadovoljstvo suradnjom s hrvatskim hotelijerima i raspoloživim kapacitetima u ovoj godini.

Predstavnici touroperatora PAKS i njegov direktor i suvlasnik Vitlalij Cizikov najavio je također rast za Hrvatsku ove godine, od oko 15 posto, naglasivši da se veliki dio njihove ponude odnosi upravo na hrvatske destinacije.

Rusko tržište komentirao je i direktor HTZ-a Kristjan Staničić, iznoseći da ruski turisti u Hrvatskoj najviše noćenja ostvaruju u Istri, Splitsko-dalmatinskoj županiji te na Kvarneru.

Iz HTZ-a dodaju da je u sklopu sajma predstavljen i specijaliziran prilog u potpunosti posvećen Hrvatskoj koji je objavljen u čitanoj dnevnoj novini u Rusiji, Rosijskajoj Gazeti.

(Hina)

Pisane vijesti