Konstruktor i Viadukt natječu se za izgradnju triju dionica na autocesti Vc u BiH

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/shutterstock_172858154_cr.jpg

Hrvatske građevinske tvrtke Viadukt i Konstruktor inženjering u konzorciju s kompanijama iz BiH i Turske dostavile su ponude za izgradnju triju poddionica autoceste na Koridoru Vc kroz BiH.

Više kompanija među kojima su hrvatske građevinske tvrtke Viadukt i Konstruktor inženjering u konzorciju s kompanijama iz BiH i Turske dostavile su ponude za izgradnju triju poddionica autoceste na Koridoru Vc kroz BiH između Počitelja i Međugorja, što uključuje i izgradnju mosta preko Neretve, te poddionice Donja Gračanica i Klopče, koja se nalazi između Sarajeva i Zenice.

Kako je u srijedu priopćeno iz Autocesta Federacije BiH, čije je sjedište u Mostaru, otvorene su ponude za izgradnju triju poddionica te vlada veliko zanimanje za dobivanje ovih poslova. 

Za izgradnju poddionice između Počitelja i Međugorja, na petlji Počitelj-most Počitelj predao je hrvatsko-bosanskohercegovački konzorcij Viadukta i Heringa te tursko-hrvatski konzorcij Konstruktor Inženjering i Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret A.S.

Vidakut je s Heringom predao ponudu i za izgradnju vrlo zahtjevnog mosta na rijeci Neretvi kod Počitelja. Ove dvije kompanije natječu se i za izgradnju poddionice Klopče-Donja Gračanica između Sarajeva i Zenice.

Za posao izgradnje ovih poddionica autoceste na koridoru Vc osigurano je 60 milijuna eura iz sredstava Europske investicijske banke (EIB), Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj (KFAED) i OFID fonda.

Natječajno povjerenstvo Autocesta FBiH d.o.o. Mostar će detaljno pregledati sve pristigle ponude gdje će glavni kriterij za odabir izvođača biti cijena i tehnička prihvatljivost ponude, nakon čega se očekuje potpisivanje ugovora.

(Hina)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta