Končar potpisao ugovor za hidroelektranu Vranduk u BIH

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_108327083.jpg

Riječ je o prvoj novoj hidroelektrani u sustavu EP BiH u poslijeratnom razdoblju, a nalazit će se na rijeci Bosni, u općini Zenica. Ukupna vrijednost ugovora je nešto manje od 60 milijuna eura.

U sjedištu Javnog poduzeća Elektroprivrede BiH (JP EP BIH) u Sarajevu su danas potpisali ugovor o izgradnji Hidroelektrane (HE) Vranduk Bajazit Jašarević, generalni direktor Javnog poduzeća Elektroprivrede BiH, Dragan Pavelić, Član Uprave Strabaga i Mišo Jurković, predsjednik Uprave KONČAR – Inženjering za energetiku i transport, stoji u priopćenju.

Riječ je o prvoj novoj hidroelektrani u sustavu EP BiH u poslijeratnom razdoblju, a nalazit će se na rijeci Bosni, u općini Zenica. Ukupna vrijednost ugovora je nešto manje od 60 milijuna eura. Na međunarodnom natječaju za izgradnju ovog objekta po principu "ključ u ruke" posao je dodijeljen konzorciju Strabag – KONČAR – Inženjering za energetiku i transport.

KONČAR – Inženjering za energetiku i transport (KET) će biti zadužen za projektiranje, proizvodnju i isporuku cjelokupne elektrostrojarske opreme, kao i za njenu montažu te puštanje u pogon.

U isporuci opreme, osim KET-a, sudjeluju i KONČAREVA društva: Generatori i motori, Elektronika i informatika, Distributivni i specijalni transformatori te Sklopna postrojenja, a turbinski partner je tvrtka Voith iz Austrije.

Hidroelektrana Vranduk bit će derivacijskog tipa, instalirane snage 20 MVA te planirane godišnje proizvodnje oko 100 GWh, ističe se u priopćenju.
 
(Limun.hr)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta