Janaf sklopio ugovore o transportu i skladištenju nafte i derivata za pola milijarde kuna

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_141093514_cr.jpg

Za potrebe Naftne industrije Srbije (NIS) ugovoren je transport 2.100.000 tona nafte, a za potrebe Optima grupe transportirati će se 1.000.000 tona za Rafineriju nafte Brod (BiH).

Tvrtka Janaf sklopila je ugovore o transportu i skladištenju nafte i derivata za 2016. godinu vrijedne oko 500 milijuna kuna, izvijestili su u četvrtak iz Janafa.

Za potrebe Naftne industrije Srbije (NIS) ugovoren je transport  2.100.000 tona nafte, a za potrebe Optima grupe transportirati će se 1.000.000 tona za Rafineriju nafte Brod (BiH). Janaf je ugovorio i poslove s dva vodeća svjetska trgovca naftom - Vitol i Glencore Energy UK, za skladištenje nafte na Janaf-ovom Terminalu u Omišlju.

Na području skladištenja derivata ugovoreni su poslovi skladištenja s tvrtkama Crodux derivati dva i Lukoil Croatia na Janaf-ovim Terminalima u Omišlju i na Žitnjaku u Zagrebu.

Ukupna vrijednost novih poslova temeljem tih ugovora o transportu nafte i  skladištenju nafte i naftnih derivata iznosi približno pola milijarde kuna (oko 500 milijuna kuna), što nedvojbeno ukazuje na nastavak rasta poslovnih aktivnosti i trenda ostvarivanja izuzetnih rezultata i u budućem razdoblju, ističu iz Janafa, uz napomenu da će se više od 80 posto prihoda ostvariti na inozemnim tržištima.

(Lider)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta