Končar obnavlja zambijske hidroelektrane

Slika /slike 1/Gospodarstvo/končar.jpg

Končar nastavlja s uspjesima na međunarodnom tržištu. Naime, njegova tvrtka Končar Inženjering (Končar KET) nedavno je potpisala novi ugovor za parcijalnu rehabilitaciju dvije hidroelektrane u Zambiji. Radi se o HE Mulungushi i HE Lunsemfwa i tim projektima Končar nastavlja uspješnu i kontinuiranu suradnju sa zambijskom hidroenergetskom tvrtkom LHPC, koja je u 100%-tnom norveškom vlasništvu.

Končar nastavlja s uspjesima na međunarodnom tržištu. Naime, njegova tvrtka Končar Inženjering (Končar KET) nedavno je potpisala novi ugovor za parcijalnu rehabilitaciju dvije hidroelektrane u Zambiji.

Radi se o HE Mulungushi i HE Lunsemfwa i tim projektima Končar nastavlja uspješnu i kontinuiranu suradnju sa zambijskom hidroenergetskom tvrtkom LHPC, koja je u 100%-tnom norveškom vlasništvu.

Opseg isporuke u skladu s potpisanim ugovorom uključuje projektiranje, izradu, isporuku, demontažu postojeće i montažu nove opreme, ispitivanje i puštanje u pogon dva sustava uzbude i kontrolera za grupno upravljanje jedinicama ('joint control system', po jedan za svaku elektranu).

Inače, na spomenute dvije hidroelektrane Končar KET je aktivan još od 2017. godine, kada su odrađene opsežne rehabilitacije sekundarne opreme i sustava. Trenutačno je aktivan ugovor za rehabilitaciju dva sustava uzbuda za HE Mulungushi, na kojoj gdje radovi počinju do kraja svibnja ove godine, izvijestila je tvrtka.

(Energetika-net.com)


 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz