Končar KET i Vattenfall Eldistribution potpisali ugovor

Slika /slike 1/Gospodarstvo/končar.jpg

Končar - Inženjering za energetiku i transport (KET) potpisao je prvi ugovor sa švedskim operatorom distribucijskog sustava Vattenfall Eldistribution vrijedan 63 milijuna kuna. Končar KET će se, uz lokalnog podizvoditelja za građevinske radove, maksimalno osloniti na vlastite stručnjake za vođenje projekta i projektiranje, a sustavnom pristupu tržištu i jačanju prisutnosti pridonijet će i otvaranje podružnice koja će služiti i za lokalnu realizaciju navedenog i svih budućih projekata u Švedskoj

Končar - Inženjering za energetiku i transport (KET) potpisao je prvi ugovor sa švedskim operatorom distribucijskog sustava Vattenfall Eldistribution vrijedan 63 milijuna kuna, objavili su u srijedu iz te tvrtke.

Ugovor obuhvaća složenu rekonstrukcija 130 kV postrojenja na transformatorskoj stanici (TS) 220/130/70/20 kV Finnslatten u Vesterosu, koja se nalazi nedaleko od švedskog glavnog grada Stockholma. Ugovor je, kako se navodi u priopćenju, rezultat trogodišnjeg sustavnog nastupa i prodajnih aktivnosti na tržištu Švedske i dobiven je u jakoj konkurenciji lokalnih renomiranih tvrtki.

Projekt rekonstrukcije TS Finnslatten, čiji se završetak predviđa sredinom 2023., složen je zahvat zamjene vanjskog, zrakom izoliranog 70 kV postrojenja novim 130 kV postrojenjem. Rekonstrukcija obuhvaća izradu projektne dokumentacije, isporuku i zamjenu visokonaponske primarne opreme, sekundarne opreme, pomoćnih sustava, izgradnju nove upravljačke zgrade, kao i potrebne građevinske radove, funkcionalna ispitivanja, puštanje postrojenja u pogon te održavanje u garantnom razdoblju.

Predmet ugovora je i nabava i polaganje 145 kV kabela te ostale opreme za potrebe povezivanja prioritetnih kupaca na trasi od 4 kilometara.

Končar KET će se, uz lokalnog podizvoditelja za građevinske radove, maksimalno osloniti na vlastite stručnjake za vođenje projekta i projektiranje, a sustavnom pristupu tržištu i jačanju prisutnosti pridonijet će i otvaranje podružnice koja će služiti i za lokalnu realizaciju navedenog i svih budućih projekata u Švedskoj, ističe se u priopćenju.

(Hina)

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz