Kircek drugi hrvatski dobavljač za švedsku Ikeu

Slika /slike/shutterstock_171671513[1].jpg

Hrvatska tvornica Kircek iz Ljubeščice, nedaleko Varaždina, novi je dobavljač tvrtke Ikea, za koju će od rujna proizvoditi tzv. hammarp kuhinjske radne ploče od pune hrastovine, a prodavat će se u zagrebačkoj i europskim robnim kućama tog švedskog brenda.

Hrvatska tvornica Kircek iz Ljubeščice, nedaleko Varaždina, novi je dobavljač tvrtke Ikea, za koju će od rujna proizvoditi tzv. hammarp kuhinjske radne ploče od pune hrastovine, a prodavat će se u zagrebačkoj i europskim robnim kućama tog švedskog brenda, doznaje se iz Ikea Hrvatska.

Tvrtka Kircek za Ikeu planira proizvodnju 20 tisuća spomenutih kuhinjskih radnih ploča u dvije veličine, čime ta tvrtka ujedno postaje i drugi hrvatski dobavljač za Ikeu, nakon virovitičkog Tvina.

Povodom te suradnje direktor tvrtke Ikea Hrvatska Dragan Skalaušević naglasio je zadovoljstvo pronalaskom novog partnera u Hrvatskoj, podsjetivši na ranije najave da će se otvorenjem robne kuće u Zagrebu otvoriti mogućnosti za dobavljače iz Hrvatske i regije.

"Kao što samo i najavljivali, otvorenjem robne kuće u Zagrebu otvaraju se mogućnosti za dobavljače iz Hrvatske i cijele regije. Zadovoljni smo što smo, uz virovitički Tvin, našli još jednog uspješnog partnera u Hrvatskoj", istaknuo je Skalaušević.

Za tvrtku Kircek je kazao da ima "polustoljetnu tradiciju, konkurentnost i specijalizaciju u proizvodnji masivnih drvenih ploča i zadovoljili su sve uvjete Ikea standarda IWAY. Otvoreni su za mogući porast proizvodnje u budućnosti te posjeduju FSC certifikat, koji jamči da koriste drvo iz šuma kojima se gospodari prema strogim ekološkim, socijalnim i ekonomskim standardima".

Zadovoljstvo time što će se proizvodi te tvrtke izvoziti u cijelu Europu kroz Ikeine robne kuće izrazio je direktor prodaje Kirceka, Silvio Gotić.

"Ova suradnja potvrda je kako su se naša ulaganja u proizvodnju itekako isplatila. Vjerujem kako je njezinu ostvarenju doprinijela naša poslovna strategija koja podrazumijeva fleksibilnu proizvodnju modernih drvnih proizvoda prilagođenih potrebama kupaca i tržišta, što kraći rokovi isporuka, kontinuirano unapređenje tehnologije, ugodna radna okolinu za naše zaposlenike i upotreba isključivo ekološki prihvatljivih tehnologija", poručio je Gotić.

U Ikei Hrvatska i dalje su u potrazi za domaćim dobavljačima, koji dijele njihove vrijednosti i poglede kompanije na održivost i radne uvjete kod dobavljača. Poručuju i da priliku za suradnju sa Ikeom imaju ne samo proizvođači u drvnoj industriji već i cijelom nizu drugih industrija, budući da u svom asortimanu imaju više od 9.500 proizvoda od različitih materijala poput plastike, kartona, metala, stakla i drugih.

Dio tog asortimana naći će se i u novom Ikeinom katalogu za iduću godinu, koji će drugi put biti objavljen i na hrvatskom jeziku. S temom "Sve počinje sa gastronomijom" katalog će biti predstavljen u ponedjeljak navečer.

(Hina)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz