Kinesko izaslanstvo predstavilo usluge koje može pružiti hrvatskim tvrtkama pri njihovu ulasku na kinesko tržište

Slika /slike 1/HINA/dsc63755af43947560ad.JPG

Potpredsjednik HGK Ivan Barbarić primio je izaslanstvo Hongqiao Business Districta, uz čiju pomoć hrvatske tvrtke potrebne dozvole za poslovanje u Kini mogu dobiti u roku od tri dana, a dodatne procedure povezane s registracijom poreznih obaveza riješiti u roku od pet dana.

Hrvatsku gospodarsku komoru 10. svibnja posjetilo je kinesko izaslanstvo Hongqiao Business Districta, predvođeno direktorom Minom.

U HGK ih je primio potpredsjednik za međunarodne poslove i EU Ivan Barbarić, a sastanku su prisustvovale i tvrtke zainteresirane za sudjelovanje na ovogodišnjem sajmu China International Import Expo, koji će se početkom studenoga održati u Šangaju, u Kini upravo u Hongqiao Business Districtu.

Predstavnici Hongqiao Business Districta tijekom sastanka predstavili su poslovni kompleks koji zastupaju, te mogućnosti i usluge koje mogu pružiti hrvatskim tvrtkama pri njihovu ulasku na kinesko tržište.

Uz pomoć kolega iz Hongqiao Business Districta, strane tvrtke potrebne poslovne dozvole za poslovanje u Kini mogu dobiti u roku od tri dana, a dodatne procedure povezane s registracijom poreznih obaveza u roku od pet dana.

Također, kineski su predstavnici ukratko predstavili i nadolazeći sajam China International Import Expo, koji će se od 5. do 10. studenoga održati u National Exhibition and Convention centru unutar Hongqiao Business Districta.

China International Import Expo prvi je i najveći uvozni sajam, dakle, u prvome redu namijenjen uvozu stranih proizvoda u Kinu. Sajam je predsjednik Xi Jinping zamislio kao poveznicu još bolje suradnje unutar inicijative Pojas i put. Prema informacijama kineskih predstavnika, na sajmu se očekuje 150.000 profesionalnih posjetitelja.

(HGK)

Najave | Posjeti i trgovinske misije