Kina zainteresirana za suradnju s hrvatskom auto industrijom

Slika /slike 1/Gospodarstvo/Kina - RH.jpg

Hrvatska je prepoznata kao zemlja s kvalitetnim tvrtkama iz područja autoindustrije, u kojemu se vidi velik potencijal za razvoj suradnje između dvije zemlje istaknuto je u četvrtak na sastanku CCPIT Shangahi i HGK. Visoka kvaliteta proizvoda, usmjerenost zelenim tehnologijama, razvoj autonomne vožnje i Hi Tech proizvodi glavne su prednosti hrvatske industrije u nastupu tvrtki na izuzetno kompetitivnom svjetskom tržištu.

Izvor: HGK

"Hrvatska je prepoznata kao zemlja s kvalitetnim tvrtkama iz područja autoindustrije, u kojemu vidimo velik potencijal za razvoj suradnje između dvije zemlje", izjavio je Gu Chunting, potpredsjednik Kineskog vijeća za promociju međunarodne trgovine - Šangaj (CCPIT Šangaj) u četvrtak na sastanku CCPIT Shangahi i Hrvatske gospodarske komore.

Budući da je Kina zainteresirana za jačanje suradnje u području auto industrije, a vide veliki potencijal u povećanju intenziteta robne razmjene i međusobnim ulaganjima, potpredsjednik HGK za industriju i održivi razvoj Tomislav Radoš predstavio je hrvatsku auto industriju i renomirane hrvatske proizvođače među kojima se najviše ističe tvrtka Rimac Automobili.

Visoka kvaliteta proizvoda, usmjerenost zelenim tehnologijama, razvoj autonomne vožnje i Hi Tech proizvodi glavne su prednosti hrvatske industrije u nastupu tvrtki na izuzetno kompetitivnom svjetskom tržištu.

U kineskom izaslanstvu bila je i Zhang Chenan, direktorica sajma Auto Shanghai, jednog od najvećih svjetskih sajmova automobilskog sektora. Prošlogodišnji sajam prostirao se na prostoru od izuzetno velikih 360.000 metara četvornih, a posjetilo ga je gotovo milijun posjetitelja.

Direktorica Chenan izjavila je kako će se posebna pozornost ove godine dati budućnosti sektora mobilnosti u čemu vide i veliki potencijal za nastup hrvatskih tvrtki.

(HGK)


 

Pisane vijesti | Događanja | Hrvatski izvoz