KIM izvozi u Italiju, Dansku, Švedsku, Mađarsku, Rumunjsku, Sloveniji i Grčku

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/kim.jpg

KIM Mljekara Karlovac godišnje proizvodi oko 80 milijuna kilograma mliječnih proizvoda od čega se između 10 do 15 posto izvozi u 14 zemalja. Cilj KIM-a je daljnji rast izvoza, posebno robe u pakovanju od pola litre, aromatiziranih mlijeka i specijaliziranih proizvoda iz tzv. fit segmenta i slično.

KIM Mljekara Karlovac godišnje proizvodi oko 80 milijuna kilograma mliječnih proizvoda od čega se između 10 do 15 posto izvozi u 14 zemalja, istaknuto je na svečanosti kojim je karlovačka tvrtka obilježila 50 godina poslovanja i deset godina od ulaska u sustav zagrebačkog Dukata.

KIM je bio posrnuli mljekarski div, a danas je najnapredniji proizvodni pogon za proizvodnju trajnog mlijeka u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi, vodeći proizvođač i izvoznik trajnog mlijeka u sustavu Dukat grupe te ponos grada Karlovca, što je postignuto s ulaganjem od više od 27 milijuna eura od 2008. godine do danas, rekla je direktorica KIM-a Andreja Bušić na svečanosti koja je okupila brojne uzvanike iz gospodarskog, političkog i javnog života.

KIM 2008. godine ulazi u sastav Dukata, a tada, kako je istaknuto, počinje i veliki investicijski ciklus u karlovačku mljekaru.

Bušić je istaknula da je cilj KIM-a daljnji rast izvoza, posebno robe u pakovanju od pola litre, aromatiziranih mlijeka i specijaliziranih proizvoda iz tzv. fit segmenta i slično, a očekuje da će i potrošači u Hrvatskoj prepoznati KIM kroz Dukat brend, kao proizvođača koji plasira kvalitetan proizvod, koji se brine i o kvaliteti svih sirovina i o kvaliteti gotovih proizvoda.

Ohrabruje i rast volumena - u prva tri mjeseca ove godine KIM je proizveo 30 posto više robe nego u istom razdoblju lani, iako je  2017. godina bila izrazito uspješna, ističu iz KIM-a, u kojem su posebno ponosni na izvoz u Italiju, Dansku, Švedsku, Mađarsku, Rumunjsku, Sloveniji i Grčku.

(Hina)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz