Kako do milijardi Europske unije za ulaganja u Aziju, Afriku…

Slika /slike 1/EU regionalni razvoj, fondovi/P-FAH-H3212740.jpg

Iznos kojim Europska unija, kao najveći davatelj međunarodne pomoći na svijetu, financira razvojne i humanitarne projekte u zemljama u razvoju i zemljama u europskom susjedstvu nije nimalo zanemariv i nudi priliku zainteresiranim hrvatskim tvrtkama.

Fond za održivi razvoj trebao je raspolagati s četiri milijarde eura za razdoblje od 2017. do 2020. namijenjenih ulaganju u zemlje Afrike i europskog susjedstva, ali ukupni iznos za razvojnu pomoć znatno je veći i u sljedećem sedmogodišnjem proračunskom razdoblju, od 2021. do 2027., Fond bi prema prijedlogu Komisije trebao raspolagati sa 123 milijarde eura, premda ostaje vidjeti kolika će suma ostati nakon pregovora Komisije, Parlamenta i država članica (u aktualnom proračunskom razdoblju ukupni iznos kreće se oko 80 milijardi eura).

U svakom slučaju, iznos kojim Europska unija, kao najveći davatelj međunarodne pomoći na svijetu, financira razvojne i humanitarne projekte u zemljama u razvoju i zemljama u europskom susjedstvu nije nimalo zanemariv i nudi priliku zainteresiranim hrvatskim tvrtkama.

Ako imate interes za sudjelovanjem u nekom od projekata u okviru razvojne pomoći Europske unije, možete se sami informirati o aktualnim natječajima na internetskim stranicama Opće uprave za međunarodnu suradnju i razvoj i potom link ‘calls for tenders’ ili za nepovratna sredstva, gdje je moguće i saznati sve o proceduri javljanja na aktivne natječaje.

(Lider)
 

Vijesti iz medija | Događanja | Strana tržišta i prilike