Dalekovodu novi poslovi u Norveškoj i Švedskoj

Slika /slike 1/Gospodarstvo/Dalekovod u Švedskoj.jpg

Dalekovod je izvijestio o novim poslovima vrijednim gotovo 50 milijuna eura, pri čemu je kompanija izabrana kao najkvalitetniji ponuđač na natječaju norveškog investitora, što je posao vrijedan više od 44 milijuna eura, a također je potpisan i ugovor sa švedskim investitorom, vrijedan više od 5,5 milijuna eura.

Dalekovod je u ponedjeljak izvijestio o novim poslovima vrijednim gotovo 50 milijuna eura, pri čemu je kompanija izabrana kao najkvalitetniji ponuđač na natječaju norveškog investitora, što je posao vrijedan više od 44 milijuna eura, a također je potpisan i ugovor sa švedskim investitorom, vrijedan više od 5,5 milijuna eura.

Statnett, norveška kompanija za prijenos električne energije, izvijestila je da je nakon evaluacijskog procesa ponuda tvrtke Dalekovod odabrana kao najkvalitetnija prema kriterijima natječaja za izgradnju 420 kilovoltnog (kV) dalekovoda Lyse – Fagrafjell u dužini 67 kilometara, pri čemu vrijednost radova premašuje 44 milijuna eura, a ugovor će biti potpisan nakon potvrde konačne investicijske odluke norveške kompanije, priopćili su iz Dalekovoda.

Taj projekt uključuje i demontažu postojećih 300kV i 132 kV vodova u dužini 53 kilometra te prolazi preko dva fjorda, Lysefjorden i Hogsfjorden. Iz Dalekovoda poručuju da to predstavlja novu priliku za dokazivanje ekspertize kompanije na zahtjevnim terenima.

Isto tako, Dalekovod je potpisao i novi ugovor s tvrtkom Ellevio AB, vlasnikom distribucijske mreže u Švedskoj, vrijedan više od 5,5 milijuna eura, a odnosi se na izgradnju 145 kilovoltnog (kV) dalekovoda Forshult – Bosjön – Kalhyttan.

Kako napominju iz zagrebačke tvrtke, time se nastavlja suradnja s investitorom započeta krajem 2018. na obnovi 72,5 kV mreže. Pritom, gradnja novog 145 kV voda na mjestu postojećeg, u dužini 44 kilometra između gradova Rada i Filipstad, ima svrhu pojačavanja energetske mreže na tom području.

(Hina)

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz