JGL Grupa povećala izvoz za 23,4 posto

Slika /slike/Foto s Google Drive grafovi sastanci/shutterstock_128655458.jpg

Riječka farmaceutska kompanija JGL u prvom je polugodištu ove godine ostvarila 23,4 posto veće prihode od prodaje na vanjskim tržištima nego u prvoj polovini prošle godine

Riječka farmaceutska kompanija JGL u prvom je polugodištu ove godine ostvarila 23,4 posto veće prihode od prodaje na vanjskim tržištima nego u prvoj polovini prošle godine.

Najviše joj je u prodaji poraslo rusko tržište (gotovo 11 posto), što vodstvo tvrtke kojoj je na čelu Ivo Usmiani smatra 'vrlo dobrim pokazateljem s obzirom na trenutačnu političku situaciju i činjenicu da se većina prodaje na tim područjima tradicionalno ostvaruje u drugoj polovini godine'.

Ta se sezonalnost ipak ogleda na ostatku regije CIS, na koji se veće pošiljke pripremaju za drugu polovinu godine.

Snažnim rastom izvoza u prvom polugodištu anuliran je pad prodaje na hrvatskom tržištu  koji se objašnjava 'ustrajnošću recesivnih makroekonomskih pokazatelja u Hrvatskoj i daljnjim smanjivanjem cijena nekih ključnih lijekova'.

Sve u svemu, JGL je u prvoj polovini godine povećao  prihode od prodaje za 5,5 posto u odnosu na isto razdoblje lani, a od ukupno ostvarenih 296,5 milijuna kuna prihoda od prodaje čak je 46,6 posto ostvareno na vanjskim tržištima.

U izvješću o polugodišnjem poslovanju dostavljenom Zagrebačkoj burzi navodi se da su 'poduzeća u sklopu JGL grupe i u tom razdoblju ostala maksimalno posvećena razvojnim, proizvodno i izvozno orijentiranim korporativnim projektima'.

Lider
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz