Izložbi Croatia je Hrvatska i betonskoj knjizi svjetska dizajnerska nagrada Red Dot

Slika /slike 1/nikola_knjiga_00010.jpg

Izložba Croatia je Hrvatska, koja je prošle jeseni bila postavljena u zagrebačkom tunelu Grič kao vremeplov kroz paralelnu povijest Hrvatske i Croatia osiguranja, koju je posjetilo više od 100.000 posjetitelja, nakon niza nagrada, osvojila je i nagradu Red Dot za prostorni dizajn, najtraženiju globalnu oznaku kvalitete u dizajnu. Za nagradu je zaslužan tim dizajnera i arhitekata iz Brigade, koji su izložbu realizirali u suradnji s kolegama iz Croatia osiguranja, Adris grupe te agencija Bruketa&Žinić&Grey i Millenium promocija.

Izložba Croatia je Hrvatska, koja je prošle jeseni bila postavljena u zagrebačkom tunelu Grič kao vremeplov kroz paralelnu povijest Hrvatske i Croatia osiguranja, koju je posjetilo više od sto tisuća posjetitelja, a u kojoj su građani i sami mogli ispisivati vlastitu povijest, nakon niza nagrada, osvojila je i nagradu Red Dot za prostorni dizajn.

Najtraženija je to globalna oznaka kvalitete u dizajnu. Za nagradu je zaslužan tim dizajnera i arhitekata iz Brigade, koji su izložbu realizirali u suradnji s kolegama iz Croatia osiguranja, Adris grupe te agencija Bruketa&Žinić&Grey i Millenium promocija.

Agencija Bruketa&Žinić&Grey osvojila je još dva Red Dota i to za Otvorenu knjigu Adris grupe i betonsku knjigu o naselju Nikola. Kao što joj naslov govori, Otvorena knjiga se doslovno sama otvara u rukama čitatelja, čime nastoji komunicirati otvorenost kao ključan element korporativne kulture Adris grupe.

Nikola je pak betonska knjiga o istoimenom naselju kraj Šibenika, najvećem premium urbanističkom projektu revitalizacije na Jadranu. Brošura dolazi umetnuta u betonski blok simbolizirajući kamen temeljac, dok se sadržaj na bloku može pročitati tek kada se prelije vodom, sugerirajući vodu, odnosno more, kao temeljni element oblikovanja naselja.

Red Dot nagrada dodjeljuje se više od šezdeset godina, a danas je to jedno od najvećih svjetskih natjecanja u dizajnu. Kako stoji na internetskoj stranici organizatora, nositelji oznake Red Dot najbolji su na svijetu u tržišnome razlikovanju dobrim dizajnom. Žiri sastavljen od 24 stručnjaka iz cijeloga svijeta ove je godine ocjenjivao više od 8.600 prijavljenih projekata.

Dokaz je to činjenice da Red Dot ima visok status i globalno povjerenje za evaluaciju kvalitete dizajna, smatra Peter Zec, osnivač i izvršni direktor Red Dota.

Uključujući ovu godinu, Bruketa&Žinić&Grey i Brigada do sada su osvojili 21 Red Dot nagradu. Nagrade će im ovaj put biti uručene na svečanoj dodjeli 26. listopada u Berlinu. Tijekom iste večeri nagrađeni će radovi biti izloženi na ekskluzivnoj izložbi, a moći će se vidjeti i u knjizi International YearbookCommunication Design 2018/2019 koja izlazi 15. studenog.

(Lider)



Vijesti iz medija | Događanja | Uspješne priče