Izložba na Taiwanu: 15 hrvatskih inovacija dobilo 23 nagrade

Slika /slike/Foto s Google Drive poduzetnistvo/P-H20151004002351.jpg

U sklopu izložbe Taipei International Invention Show & Technomart - INST, organizirana je prezentacija hrvatskih inovacija, a pošto je bilo konkretnih poslovnih upita, očekuje se izvoz hrvatskih inovacija na tržište Taiwana.

Na izložbi inovacija na Taiwanu, 15 hrvatskih inovacija osvojilo je 23 nagrade, a posebnu nagradu od Svjetske organizacije inovatora WIIPA za iznimnu potporu inovatorstvu u svijetu dobila je direktorica Sektora za industriju Hrvatske gospodarske komore Tajana Kesić Šapić, priopćeno je u nedjelju iz HGK.

U sklopu izložbe Taipei International Invention Show & Technomart - INST 2015 održane od 1. do 3. listopada, organizirana je prezentacija hrvatskih inovacija nakon koje je održano 50-ak sastanaka s tajvanskim poduzetnicima. Pošto je bilo konkretnih poslovnih upita, očekuje se izvoz hrvatskih inovacija na tržište Taiwana, navodi se u priopćenju. Na izložbi se predstavilo ukupno 1500 novih inovacija iz brojnih država jugoistočne i istočne Azije i Europe.

Najbolji hrvatski izlagači ove godine bili su Vladimir Bošnjak iz tvrtke CLARUS koji je za inovaciju Streeter osvojio zlatnu medalju, Almir Karabegović iz tvrtke ADLEJA koji je za inovaciju Kontracepcijska spirala za pse osvojio zlatnu medalju i posebnu nagradu od najveće asocijacije inovatora iz Taiwana, te Tomislav Bronzin iz tvrtke Citus koji je za inovaciju CaN EmotioN osvojio Platinastu nagradu.

Poseban interes iskazan je za tvrtku CLARUS iz Slavonskog Broda koja je izumila urbano električno vozilo Streeter, a za njih se posebno zainteresirala jedna tvornica guma i bicikla s Taiwana.

Tvrtka TERMIST iz Zagreba načelno je dogovorila isporuku prvih 10.000 komada inovacije Prolips tvrtki MaxMore Trading iz Tajvana.
Tvrtka ADLEJA iz Ličkog Petrovog Sela predstavila je kontracepcijsku spiralu za pse, koja je posebno zainteresirala tvrtku AGRI-MED technique transition co. LTD. koja se bavi distribucijom veterinarskih proizvoda.

Hrvatski nastup na INST 2015 zajednički su organizirali Hrvatski savez inovatora, Savez inovatora Zagreba uz potporu Grada Zagreba te organizacijsku i financijsku potporu Hrvatske gospodarske komore.
 
(Hina)
 

 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Strana tržišta i prilike