Iz Kraša ove godine u inozemstvo odaslano 877 šlepera

Slika /slike 1/Gospodarstvo/izvoz3-2021..jpg

Govoreći o međunarodnom prometu potrebno je istaknuti iznimno uspješno tržište Saudijske Arabije s Nougat kockama kao bestsellerom. Pored zemalja u neposrednoj blizini i onih na području zapadne Europe, Krašov je izvoz snažno afirmiran i na tržištima Australije, SAD-a i Kanade.

Kraš je jedan od najvećih hrvatskih izvoznika, a gotovo polovina njegovih prihoda od prodaje potječe s inozemnih tržišta. Kraševi proizvodi zastupljeni su na policama diljem svijeta, odnosno u više od 35 zemalja, na svim kontinentima.

Tijekom 2022. godine Kraš Grupa ostvarila je prodaju od otprilike 17 tisuća tona na stranim tržištima, pri čemu je najveći dio izvoza završio u susjednoj Bosni i Hercegovini - više od pet tisuća tona. Također, značajna količina, gotovo pet tisuća tona, distribuirana je na prekomorska tržišta.

- U razdoblju od 1. siječnja do 31. rujna 2023. godine Kraš je iz Zagreba i Osijeka ukupno odaslao 877 šleperskih i 198 kontejnerskih isporuka prema inozemnim tržištima. Većina šleperskih isporuka bila je usmjerena prema zemljama u regiji, dok je ostatak otišao prema zapadnoeuropskim tržištima. Posebno valja istaknuti isporuku deset šlepera Domaćice u pakiranju od 300 grama te Napolitanke Choco Cream u pakiranju od 840 grama za LIDL International putem kojeg su u okviru in-out akcije uspješno obuhvaćena tržišta Njemačke, Švedske, Danske, Litve, Slovačke i Finske.

Govoreći o međunarodnom prometu, a posebno o prekomorskom izvozu, potrebno je istaknuti iznimno uspješno tržište Saudijske Arabije s Nougat kockama kao bestsellerom, na koje je upućeno gotovo 110 kontejnerskih isporuka - poručuju iz Kraša.

Pored zemalja u neposrednoj blizini i onih na području zapadne Europe, njihov je izvoz snažno je afirmiran i na tržištima Australije, Sjedinjenih Američkih Država i Kanade.
Iako se pozicionirao kao nedvojbeni tržišni lider, Kraš sustavno radi na unaprjeđenju svojih izvoznih potencijala, paralelno jačajući svoju trenutnu poziciju i na postojećim inozemnim tržištima.

(Lider)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz