Istarski obrtnici na sajmu u Beogradu

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_108855629_cr.jpg

Predstavnici Obrtničke komore Istarske županije boravili su u Beogradu na otvaranju sajma pod nazivom "Mikrobiznis i obiteljsko poduzetništvo". Na trodnevnom sajmu nastupilo je stotinjak izlagača iz Srbije i susjednih zemalja, među ostalim i iz Hrvatske.

Predstavnici Obrtničke komore Istarske županije, predvođeni predsjednikom Mariom Paliskom i potpredsjednikom Enricom Cerneccom, boravili su u Beogradu na otvaranju sajma pod nazivom "Mikrobiznis i obiteljsko poduzetništvo". Na trodnevnom sajmu nastupilo je stotinjak izlagača iz Srbije i susjednih zemalja, među ostalim i iz Hrvatske te su održane brojne popratne aktivnosti i konferencije o poduzetništvu.

Prije samog otvaranja, izaslanstvo istarske Obrtničke komore primili su predsjednik Privredne komore Beograd Milivoje Miletić i sekretar Zajednice općih udruženja poduzetnika Komore Dejan Zrilić. Dvije komore potpisale su sporazum o suradnji 2013. godine, a tijekom razgovora dogovoren je i daljnji nastavak suradnje i prezentacija na sajmovima, kao i redovita razmjena iskustava, osobito na području tehnike i tehnologije. Razgovaralo se i o nastavku aktivnosti na prezentaciji istarskih proizvoda u Beogradu, te srpskih proizvoda u Istri.

Nakon razgovora, održan je i susret i sa značajnim beogradskim gospodarstvenicima i sastanak u Veleposlanstvu Republike Hrvatske. Veleposlanik Gordan Markotić i savjetnica za gospodarstvo Svetlana Božinović u razgovoru su naveli da se u Republici Srbiji pružaju velike mogućnosti za promociju hrvatskog gospodarstva, a prije svega turizma.

(Glas Istre)


 

Vijesti iz medija | Sajmovi | Hrvatski izvoz