Infobip potpisao ugovor o ulaganju s One Equity Partners

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_280790978_cr.jpg

Riječ je o prvom vanjskom financijskom ulaganju u vodnjansku IT tvrtku. To je i u zadnjih nekoliko godina najveće europsko softversko ulaganje serije A financiranja. Infobip u OEP-u dobiva iskusnog strateškog partnera koji će kompaniji pomoći izgraditi prisutnost na tržištu Sjeverne Amerike i ubrzati rast tvrtke kroz strateške akvizicije.

Vodeća IT kompanija u Hrvatskoj i regiji Infobip potpisala je s društvom za kapitalna ulaganja One Equity Partners (OEP) ugovor o značajnom strateškom ulaganju, u iznosu većem od 200 milijuna dolara, priopćeno je u četvrtak iz ove vodnjanske tvrtke.

Riječ je o prvom vanjskom financijskom ulaganju u tu vodnjansku IT tvrtku, a u priopćenju se navodi i kako je to ujedno i u zadnjih nekoliko godina najveće europsko softversko ulaganje serije A financiranja. Njime Infobip u OEP-u dobiva iskusnog strateškog partnera koji će kompaniji pomoći izgraditi prisutnost na tržištu Sjeverne Amerike i ubrzati rast tvrtke kroz strateške akvizicije, dodaje se.

"OEP ima bogato iskustvo u poticanju transformacijskog rasta kod tvrtki u koje investira. Uzbuđeni smo što ćemo surađivati s tim jedinstvenim timom u vremenima kada se Infobip snažno širi", naveo je izvršni direktor Infobipa Silvio Kutić. "Idemo prema novoj eri koju nazivamo 'interakcija 4.0.' u kojoj surfanje internetskim stranicama ili skidanje mobilnih aplikacija zamjenjujemo konverzacijskom interakcijom kao temeljem komunikacije. Infobip planira biti predvodnik ove ere, a investicija OEP-a pomoći će nam u dostizanju tog cilja", poručio je Kutić.

Inače, OEP ima dugu i uspješnu povijest ostvarivanja partnerstava s osnivačima i dioničarima tvrtki najviše kvalitete, najbrže rastućim globalnim telekomima te softverskim tvrtkama. Upravo kroz takva partnerstva je OEP uspješno primjenjivao svoje iskustvo i ekspertizu putem omogućavanja transformacijskih akvizicija i daljnjih ulaganja u organski rast, što kompanijama značajno dodatno proširuje tehnološke mogućnosti, geografski doseg i tržišni udio.

"U OEP-u smo uzbuđeni sklopljenim partnerstvom s Infobipovim suosnivačima, Silvijem Kutićem, Robertom Kutićem i Izabelom Jelenićem. Zajedno dijelimo viziju kojom ćemo dodatno potaknuti Infobipov rast uoči IPO-a, kako na globalnoj razini, tako i na sjeverno-američkom tržištu provedbom niza identificiranih strateških akvizicija", poručio je Chip Schorr, viši izvršni direktor OEP-a.

Infobip je ove godine četvrti put zaredom proglašen najboljim pružateljem A2P SMS usluga na svijetu, prema godišnjem ROCCO izvještaju. Tvrtka je prošle godine ostvarila prihod 602 milijuna eura, a u proteklih je 10 godina zabilježila prosječni godišnji rast od 48 posto. Osnovan prije 14 godina, Infobip je izrastao u vodeću globalnu komunikacijsku platformu u oblaku (CPaaS), a ove je godine predstavio svoj model softvera kao usluge (SaaS) s ciljem stvaranja vrhunske interakcije poslovnih subjekata s krajnjim korisnicima.

(Hina)

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz