Devet tvrtki iz Hrvatske među 500 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki

Slika /slike 1/Grafovi/shutterstock_132469673_cr.jpg

Iz Hrvatske ove godine imamo devet plasiranih tvrtki, četiri više u odnosu na prošlu godinu. Uz tvrtke koje su bile na listi - Q Software, Infinum i Microblink, ove godine su se na listu 500 najbrže rastućih tvrtki EMEA regije plasirali i Bazzar.hr, AG04 Innovative Solutions, Arbona, IPS, Serengeti te Lemax.

Tvrtka Revolut iz Ujedinjenoga Kraljevstva, koja je izradila aplikaciju za poslovanje i trgovanje kriptovalutama, na čelu je Deloitteove rang-ljestvice 500 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki EMEA regije koja obuhvaća Europu, Srednji istok i Afriku. Iz Hrvatske ove godine imamo devet plasiranih tvrtki, četiri više u odnosu na prošlu godinu. Uz tvrtke koje su i prošle godine bile na listi - Q Software, Infinum i Microblink, ove godine su se na listu 500 najbrže rastućih tvrtki EMEA regije plasirali i Bazzar.hr (Prati me d.o.o.), AG04 Innovative Solutions, Arbona, IPS, Serengeti te Lemax.

Bazzar.hr je sa svojim 39. mjestom i rastom od 2.821 posto ostvario najbolji plasman, a zanimljivo je kako je Infinum od 2013. do sada na listi EMEA 500 ostvario plasman čak šest puta. "Kada smo pokrenuli platformu Bazzar, imali smo jasnu viziju i cilj koji se svakim danom poslovanja sve više ostvaruje. Mogućnosti koje pruža internetska trgovina u ovom dijelu regije još uvijek su u fazi razvijanja, stoga nam je uvrštavanje na Deloitteovu ljestvicu 500 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki EMEA regije samo potvrdilo da smo na dobrom putu realizacije potencijala koji e-commerce ima. Rast od više od 2000 posto je velik, ali za nas je to tek početak i vjetar u leđa, zato pozivamo sve da se prijave jer ovakva su priznanja u poslovanju nemjerljiva odskočna daska", istaknula je izvršna direktorica Bazzar.hr-a Tana Zimmermann.

Gledano u cjelini, na ovogodišnjoj ljestvici 500 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u EMEA regiji našli su se pobjednici iz 22 zemlje, s prosječnom stopom rasta prihoda od 1258 posto, što je rast u odnosu na 969 posto zabilježenih 2018. godine. Stopa rasta prihoda tvrtki uvrštenih na ljestvicu kretala se od 157 do 39.754 posto. "Ove godine devet je hrvatskih tvrtki plasirano na ljestvici 500 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u EMEA, što je za četiri više u odnosu na prošlu godinu", ustvrdio je Zlatko Bazianec, rukovoditelj hrvatskog ureda i partner u Deloitteovom odjelu poslovnog savjetovanja.

Iz srednje Europe ove se godine na listu 500 najbrže rastućih plasiralo 80 tvrtki, što je rast u odnosu na prošlogodišnjih 51. Najviše ih je iz Češke, 24 tvrtke, slijede Poljska s 21 tvrtkom, zatim Hrvatska s devet, Litva sa sedam, Slovačka sa šest, Rumunjska s četiri, Bugarska i Mađarska s tri te Slovenija, Bosna i Hercegovina i Estonija s po jednom tvrtkom.

(Privredni vjesnik)

Pisane vijesti | Događanja