IGH pobijedio na natječaju, projektirat će nove ceste u Gruziji

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/shutterstock_172858154_cr.jpg

Gruzijska podružnica Instituta IGH d.d. odabrana je kao najbolji ponuditelj za dodjelu ugovora o pružanju usluga projektiranja cesta na relacijama Marneuli – Tetritskaro – Tsalka i Sagarejo – Udabno – Samostan Davit Gareji u Gruziji. Vrijednost ugovora je 130 000 GEL (protuvrijednost 40.000 EUR), a izrada projekata treba biti gotova unutar 3 mjeseca.

Gruzijska podružnica Instituta IGH d.d. odabrana je kao najbolji ponuditelj za dodjelu ugovora o pružanju usluga projektiranja cesta na relacijama Marneuli – Tetritskaro – Tsalka i Sagarejo – Udabno – Samostan Davit Gareji u Gruziji.

Uprava za ceste Gruzije objavila je elektronički javni natječaj za izradu idejnog rješenja za cestu od državnog značaja  Marneuli – Tetritskaro-Tsalka (Sh-33), od 7. do 12. kilometra te  za cestu Sagarejo – Udabno-Samostan Davit Gareji (Sh-172), od 13. do 27. kilometra,  također od državnog značaja.

Obnova navedenih cesta od velike je važnosti  za istočna i južna područja Gruzije, naročito cesta koja vodi prema Samostanu Davit Gareji, kompleksu s više od 20 samostana koji datiraju još iz 6. stoljeća. To je jedna od najznačajnijih destinacija u Gruziji te je obnova predmetnih prometnica od izuzetne važnosti ne samo za hodočasnike i lokalno stanovništvo, već i za razvijanje turizma.

Vrijednost ugovora je 130 000 GEL (protuvrijednost 40.000 EUR), a izrada projekata treba biti gotova unutar 3 mjeseca.

(Lider)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz