ICENT i Hrvatski izvoznici sklopili sporazum o suradnji

Slika /slike 1/Gospodarstvo/HIZ i INCENT.jpg

Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT) i Udruga Hrvatski izvoznici, sklopili su u ponedjeljak sporazum o suradnji kojim žele povezati djelatnost Centra s potrebama izvozno orijentirane hrvatske industrije. ICENT, osnovan 2015. bavi se visokim tehnologijama, posebno u energetici, prometu, automatizaciji i robotici, naprednim komponentama, zdravstvu i biomedicinskom inženjerstvu  te informacijskim i komunikacijskim tehnologijama.

Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT) i Udruga Hrvatski izvoznici, sklopili su u ponedjeljak sporazum o suradnji kojim žele povezati djelatnost Centra s potrebama izvozno orijentirane hrvatske industrije.

Predsjednik Hrvatskih izvoznika Darinko Bago rekao je na potpisivanju da će članovi te udruge uz pomoć ICENT-a moći obaviti laboratorijska i druga znanstvena istraživanja povezana s razvojem njihovih inovativnih proizvoda namijenjenih izvozu.

ICENT je po njegovim riječima jedna od najvažnijih hrvatskih institucija toga tipa, koja djeluje u okrilju zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva, koji je, kako je rekao "čvrsto povezan s hrvatskim gospodarstvom i zna kako s njime komunicirati". Najavio je da će Udruga Hrvatski izvoznici promovirati ICENT kod svojih članova.

Ravnatelj ICENT-a Nedjeljko Perić rekao je da taj centar nastoji oživjeti ideju izgradnje inovacijsko-znanstvenog eko-sustava, kako bi se znanstvena istraživanja povezala s proizvodnjom o komercijalizacijom. "Izvoznici trebaju izvoziti dobre i konkurentne proizvode u čemu im ICENT može pomoći", rekao je Perić.

Izvijestio je da se ICENT, osnovan 2015. godine, bavi visokim tehnologijama, posebno u energetici, prometu, automatizaciji i robotici, naprednim komponentama, zdravstvu i biomedicinskom inženjerstvu  te informacijskim i komunikacijskim tehnologijama.

(Hina)



 

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz