HTZ: Prvo predstavljanje hrvatskog turizma u Latinskoj Americi

Slika /slike 1/Turizam/rh u čileu.jpg

HTZ je u Čileu predstavila ukupnu hrvatsku turističku ponudu u sklopu 28. Catad’Ora, najprestižnijeg vinskog natjecanja i ocjenjivanja vina i žestokih pića Latinske Amerike, na kojemu Hrvatska prvi put ima status zemlje partnera. Uz podršku HGK na ovogodišnjem izdanju manifestacije Catad'Or World Wine Awards predstavljaju se vinarije Kutjevo, Badel 1862, Jako vino i Agrolaguna te predstavnici regionalnih organizacija u Hrvatskoj.

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) u Čileu je predstavila ukupnu hrvatsku turističku ponudu u sklopu 28. Catad’Ora, najprestižnijeg vinskog natjecanja i ocjenjivanja vina i žestokih pića Latinske Amerike, na kojemu Hrvatska prvi put ima status zemlje partnera.

Predstavljena su sva bogatstva hrvatskog turizma, a poseban fokus prezentacije za 70 najznačajnijih čileanskih turoperatora, agenata, turističkih novinara i travel blogera, stavljen je na nautički turizam, razvedenu obalu, čistoću mora, netaknutu prirodu, ali i na sigurnost Hrvatske kao turističke destinacije te vrhunsku eno-gastronomiju, priopćeno je iz HTZ-a.

"Hrvatska je na globalnoj razini sve prepoznatljivija kao sigurna odmorišna destinacija, međutim, sve smo prepoznatljiviji i kao visoko kvalitetno eno-gastronomsko odredište. Status Zemlje partnera na prestižnom Catad'Oru pružio je mogućnost za dodatni iskorak u predstavljanju naše turističke ponude na ovom dalekom tržištu s velikim potencijalom, posebice kada znamo brojnost vrlo cijenjene hrvatske dijaspore u Čileu i cijeloj Latinskoj Americi", izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Pozitivne trendove s čileanskog tržišta potvrđuju i podaci sustava eVisitor po kojima je s tog tržišta u dosadašnjem dijelu godine ostvareno više od 15.000 dolazaka i 46.000 noćenja, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 18 posto u dolascima i 13 posto u noćenjima.

"Potencijal za još boljom i snažnijom ekonomskom suradnjom između zemalja Latinske Amerike i Hrvatske itekako postoji, osobito na području energetike, farmacije, IT-a, prehrambene i elektroindustrije, ali i turizma", rekao je potpredsjednik HGK za industriju i održivi razvoj Tomislav Radoš te dodao da je otvaranje novih poslovnih mogućnosti nužan korak u jačanju turističkih tijekova među zemljama, ali i gospodarstva generalno.

Veleposlanica Republike Hrvatske u Čileu Mira Martinec rekla je kako je važno približiti se velikom i nedovoljno istraženom turističkom bazenu Čilea u kojemu leži potencijal klijenata koji si mogu i žele priuštiti zanimljiva ljetovanja u dalekim krajevima. "Također, ovo je zemlja s više od 250.000 osoba podrijetlom Hrvata, koji su emotivno vezani za zemlju svojih predaka, koju rado posjećuju u grupama od 20 i više članova obitelji“, zaključila je Martinec.

Natjecanje Catad’Or u Santiagu de Chile održava se od 1995. godine, a na ovogodišnjem izdanju ocjenjivalo se ukupno 1300 uzoraka iz 20 zemalja svijeta.

Uz podršku Hrvatske gospodarske komore na ovogodišnjem izdanju manifestacije Catad'Or World Wine Awards predstavljaju se vinarije Kutjevo, Badel 1862, Jako vino i Agrolaguna te predstavnici regionalnih organizacija u Hrvatskoj. Iz naše zemlje poslan je 41 uzorak vina - 17 bijelih, 20 crnih, jedno rose i tri pjenušava, te sedam uzoraka destilata.

(Hina)


 

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz